Hlavní obsah

Statistika: Nejpilnější ligový sprinter? Přece Zajíc!

Nomen omen ve fotbalovém podání. Fitness data 20. kola ePojisteni.cz ligy vypověděla nejen o tom, že nejpilnějšími běžci byli fotbalisté Liberce. Nebo že v rychlosti zase dominovala poslední Příbram. Nejvíc metrů ve sprintu si připsal Tomáš Zajíc ze Slovácka. Zajíc prostě běhá jako zajíc...

Foto: Josef Omelka, ČTK

Jakub Jugas ze Zlína (vlevo) a Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Z těžké bitvy v Plzni vyšli s prázdnou, zato ale naběhali nejvíc metrů ze všech. Řeč je o fotbalistech Liberce, kteří vládli mezi maratónci. Naběhali rovných 18 770 metrů. To je největší porce dosavadního průběhu jara, hranici 18 tisíc metrů ale ve 20. kole překonaly i další dva celky. Jedná se o Mladou Boleslav (118 237 m) a Hradec Králové (118 704 m), z vedoucí trojice ligy toho pak nejvíc naběhala Sparta (117 485 m).

Na skvělém čísle Slovanu měl nějvětší zásluhu agilní Petr Ševčík, který při utkání urazil 12 447 metrů. Tím zastínil všechny ostatní včetně druhého Marka Bakoše, jehož výkon ale též zaslouží absolutorium. Ve 33 letech si totiž připsal 12 358 metrů, což byl druhý nejlepší výkon kola. Třetí Jiří Janoušek z Hradce za ním zaostal o 18 metrů.

Pokud jde o rychlost, blýskl se Tomáš Zajíc ze Slovácka - sprintoval 483 metrů. Příbramský Matěj Chaluš zase dosáhl maximální rychlosti (9,1).

Skvělou formu hned na úvod jara potvrdila i nejsledovanější zimní posila Slavie - záložník Jan Sýkora. Proti Teplicím podnikl hned 30 sprintových náběhů, což se o víkendu povedlo ještě dvěma dalším hráčům - sparťanovi Lukáši Marečkovi s hradeckým Ladislavem Martanem.

Reklama