Hlavní obsah

V Ďolíčku přituhuje. Klokani vyrukovali na Plzeň s předpovědí počasí

Dohrávka je tady. A už před ní je poněkud třaskavější atmosféra. Ale není divu. Odklad v prosinci neprobíhal jen tak lehce. Bylo kolem něj hodně řečí a povyku. Zápas 16. kolo fotbalové ligy Bohemians 1905 - Plzeň byl odložen jen pár minut před výkopem kvůli promrzlému terénu. Klokani za nepřipravený trávník dostali vysokou pokutu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Neodehraný zápas v prosinci vyvolal velké emoce. A možná přijdou i další. Je sice teplo, ale obrazně řečeno před duelem možná přituhuje. "Dnes bude v Praze teplo, přibližně 11°C. Snad to bude pro někoho dostačující," objevilo se na oficiálním klubovém twitteru Bohemians 1905. Na koho s předpovědí míří? A jak. Snad si přejí, aby Plzni bylo pořádné horko...

Klokani byli kritizováni, že v prosinci náležitě nepřipravili trávník, platili pokutu 350 000 korun. Objevovaly se však i hlasy, že Plzeň neměla moc velký zájem hrát.  Povrch se jí rozhodně v onom prosincovém termínu nelíbil.

A nespokojeny s přístupem Bohemians byly i fotbalové orgány. Klokani teď reagovali po svém oslovením na twitteru.

V souboji nejde o málo. Druhý tým tabulky potřebuje v Praze vyhrát, aby ubral ze čtyřbodové ztráty na vedoucí Slavii. Západočeši na jaře ztratili ve čtyřech zápasech pět bodů a klesli za červenobílé. Další ztrátu si tak nesmí dovolit.

I hráči Bohemians mají co napravovat. Na jaře ještě neskórovali a na gól čekají už 626 minut. Zápas začne v 17:00.

Reklama

Související témata:
Vytápění