Hlavní obsah

Trávník se dočkal prvního ligového gólu za Jablonec. Snad mi to pomůže i psychicky, uvažuje záložník

Jablonec

Fotbalisté Jablonce chtějí vytěžit maximum ze dvou zápasů na domácí půdě během šesti dní. Poté, co v úterní dohrávce 16. kola první ligy zdolali čtrnáctý Hradec Králové (2:1), mají stejný cíl i pro nedělní duel 21. kola s předposlední Jihlavou. „Případných šest bodů ze dvou po sobě jdoucích utkání by nás mohlo dostat do klidu,“ uvažuje v rozhovoru pro Sport.cz záložník Michal Trávník, jenž ale zároveň respektuje fakt, že celek Vysočiny bude mít v boji o záchranu nesmírnou motivaci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Trávník z Jablonce se raduje z úvodního gólu utkání proti Hradci Králové.

Článek

Vraťme se ještě k souboji s Hradcem Králové. Jak hodně si vážíte toho, že jste vstřelil svůj první gól v dresu Jablonce v lize?

V klubu jsem už druhou sezónu po příchodu ze Slovácka a měl jsem za tu dobu dost zápasů, abych skóroval. To, že jsem se trefil až teď, není zase tak dobrá bilance (mírný úsměv). Snad mi premiérový střelecký úspěch pomůže psychicky.

Při čekání na ligovou branku jste se mohl alespoň utěšovat, že jste předtím dal gól pražské Spartě v domácí pohárové soutěži.

To bylo už v minulém roce v prvním ze dvou pohárových střetnutí s tímto celkem. Doma jsme vyhráli 2:0, kdy Sparta hrála v plné sestavě. V odvetě na Letné pak za ni nastoupili dorostenci a mladíci, a postup jsme si uhlídali.

Pojďme k jablonecké současnosti. Co říkáte na hráčské změny, například na odchody útočníků Tecla do Slavie a Wágnera do Karviné? A naopak, jak se jeví noví hráči?

S tím nic neuděláme. Musíme se smířit, že to tak chodí ve všech klubech. Noví kluci se zapracovali dobře, v tom určitě není problém. V útoku nastupuje Adam Zrelák, který byl dlouho zraněný a na jaře se dostává do tempa. Věřím, že se ještě ukáže v co nejlepším světle.

Jak se chystáte na zápas s Jihlavou?

Víme, že Vysočině jde o hodně. Chceme přesto získat tři body, abychom si polepšili v tabulce nejen umístěním, ale i bodovým odstupem od spodních pater. Bylo by to lepší i s výhledem do zbytku sezóny.

Příští týden vás osobně čeká program s reprezentační jedenadvacítkou, zápasy se Slovenskem a v Polsku. Sníte o účasti na červnovém mistrovství Evropy hráčů do 21 let na polských stadiónech?

Je to obrovská motivace. Někteří kluci z jedenadvacítky jsou už v reprezentačním áčku, navíc nastupují i v zahraničních ligách. I přes velkou konkurenci v kádru doufám, že se na šampionát dostanu. Pro všechny adepty je to velké lákadlo.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články