Hlavní obsah

Švec bude Bohemce chybět minimálně měsíc

Praha

Zápas blbec, stěžoval si trenér Miroslav Koubek. Klokani nejenže ve středeční dohrávce prohráli 0:1 s Plzní, ještě přišli o zraněného defenzívního univerzála Michala Švece. Zkušený hráč se v průběhu prvního poločasu zranil a bude chybět déle, než kouč bezprostředně po zápase doufal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Švec v dresu Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Michal Švec u postranní čáry špatně došlápl, odkulhal ze hřiště a musel ve 36. minutě střídat.

"Přišli jsme o jednu z opor, snad se dá během reprezentační přestávky do pořádku," doufal trenér Miroslav Koubek po zápase.

Čtvrteční zprávy ho ovšem nepotěšily. "Jedná se o poranění vazů v kotníku. Deset dní sádra a absolutní klid. Poté se Michal podle bolesti zapojí do tréninkového procesu," avizuje na klubovém webu člen lékařského týmu Martin Vávra.

Švec tak bude na hřišti chybět minimálně následující tři kola s Duklou, Příbramí a Jihlavou. Absentovat bude i v utkání MOL Cupu. "V lepším případě mluvíme o třech až čtyřech týdnech absence," souhlasí Vávra.

"Věřím, že to zvládneme i bez Švece. V Brně z důvodu změny rozestavení i včera s Plzní zaskočil Michal Šmíd a zvládl zápasy bez problémů," poukazuje trenér Koubek. "Horší je, že už nemáme dalšího stopera," mračí se.

Reklama