Hlavní obsah

Góly nedávám, ale vyhráváme, tak mě to nemusí mrzet, říká před duelem s Plzní útočník Karviné Wágner

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Dva roky útočník Karviné Tomáš Wágner oblékal dres Viktorie Plzeň. Zahrál si s ní i Ligu mistrů, šetřit ji v neděli ale kvůli tomu rozhodně nebude. „Den, kdy jsem dal do sítě CSKA Moskva v Lize mistrů gól, byl nejlepším v mém životě. Ale porazit Plzeň a udržet jarní neporazitelnost, by bylo taky nádherné,“ svěřoval se 27letý fotbalista, který v Karviné hostuje z Jablonce.

Foto: Jiří Tomaškovič

Tomáš Wágner (vpravo) v dresu Karviné.

Článek

Čeká vás první jarní vrchol. Už je Karviná nažhavená?

Moc se těšíme. Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, což je motivace sama o sobě. Stadión je od čtvrtku vyprodaný (kapacita na toto utkání je 4833 míst), lidé nás poženou. Bude to skvělé.

V čem je Plzeň nejvíce nebezpečná?

Moc se mi nechce vyjadřovat se k Plzni, protože jejich hru nestuduju. Pokud k utkání přistoupíme s plnou koncentrací, tak jejich největší slabinou může být to, že na ně budeme skvěle připraveni.

Útočník Plzně Marek Bakoš se po utkání na Bohemians vyjádřil, že nehrají jako kapela. Cítíte, že nejsou v nejlepším rozpoložení?

Já nevím, vždyť vyhrávají, mají bod ztrátu na první Slavii a pod tlakem umí hrát. Nebude to pro ně nic nového. Možná o to více se můžou připravit a snažit.

Čím můžete Plzeň zaskočit?

Makáme jeden za druhého, nic nevypustíme. Na domácím stadiónu cítíme velkou sílu. Je útulný malý, a když je plno, tak na to se každý hráč těší a chce se ještě více ukázat. Zatím je vše tak, jak jsme si přáli. Bylo by nádherné Plzeň porazit a udržet jarní neporazitelnost. Pokud odvedeme svou práci na sto procent, tak tu šanci máme.

Vše asi ne. Ještě jste nedal gól...

...věděl jsem, že se mě na to zeptáte. Kdyby se týmu nedařilo, tak mě to trápí hodně, ale vzhledem k tomu, že vyhráváme, tak mě to nemusí tolik trápit. Ale samozřejmě už se těším, až ho dám..

Co chybí k tomu, abyste se trefil?

Asi jen trošku štěstíčka, třeba proti Jihlavě jsem trefil tyč. Ale jasně, můžu tam jít taky důrazněji. Někdy se ten útočník dostane do období, kdy mu to tam nepadá a já v něm teď asi jsem. Ale cítím od všech důvěru a podporu. Jsou tady tací, kteří mi ten gól přejí více, než já sám sobě (smích).

Jak vzpomínáte na své působení v Plzni?

Jenom v dobrém. Hráli jsme Ligu mistrů, ten gól proti CSKA Moskva, to byl asi nejhezčí den v životě a bud na něj pořád vzpomínat. Mám na to spoustu vzpomínek a v Plzni mi zůstalo hodně kamarádů. S Lukášem Hejdou, Tomášem Hořavou nebo Honzou Kovaříkem si stále voláme.

Reklama

Související témata: