Hlavní obsah

Království za gól, třeba ušmudlaný. Klokani ještě prémii nevypsali

Naposledy skórovali 5. listopadu na Slavii a sérii bez gólu natáhli již na 716 minut. Jasný důvod, proč fotbalisté Bohemians Praha hrají o ligovou záchranu. Mistrovskou Plzeň sice ve středeční dohrávce přestříleli, stejně jí ovšem podlehli 0:1. „Dobře jsem míč trefil a ještě před brankářem trochu zaplaval. Kozáčik tam bohužel nechal nohu a trefilo ho to. Jeden příklad za všechny, že nám to tam nepadá,“ poukazuje záložník Milan Jirásek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Jirásek z Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Byl aktivní, měl šance. Ani snaha Milana Jiráska ovšem k úspěchu nevedla. Klokani překonali klubový antirekord v sérii bez vstřeleného gólu. Už aby snad vypsali prémii pro hrdinu, který prokletí odčaruje.

„Zatím jsme v kabině nic nevypsali. Střeleckých příležitostí si vytváříme dost. Když to nejde hezky, musíme se chytit ušmudlaným gólem. Jinak body sbírat nebudeme," uvědomuje si Jirásek.

Obhájce titulu měl v Ďolíčku velké problémy, dostával se pod tlak domácích. „Udělali jsme jen jednu vážnější chybu v zápase - a Plzeň ji hned potrestala. Uchylovala se k dlouhým balónům, které jsme sbírali spíš my," lituje vršovický záložník.

Snaží se zjednodušit zakončení

Kouč Miroslav Koubek neskrývá, že dlouhá série bez vstřeleného gólu poznamenává psychiku týmu.

„Všechny nás štve. I na Spartě jsme si se silným soupeřem vytvořili šance, ale dostali gól zdálky. To jsou body, které nám chybí. Musíme už dát gól, aby se všem ulevilo," modlí se Jirásek.

„Snažíme se zjednodušit zakončení, pálit třeba i zdálky. Defenzíva nás drží, aspoň díky ní jsme nějaké body získali, ale vyhrávat takhle nejde," dodává.

Reklama

Související témata: