Hlavní obsah

Jablonec otevřel zrekonstruovaný fotbalový stadión

JABLONEC

Den před přípravným zápasem českých reprezentantů proti Kostarice se Jablonec nad Nisou dočkal definitivního otevření zrekonstruované fotbalové arény na Střelnici. Několikaletá snaha jabloneckých fotbalových i městských funkcionářů vyvrcholila pondělním slavnostním otevřením stadionu pro více než šest tisíc diváků.

Článek

Hrát by na něm měli nejen místní prvoligoví fotbalisté, ale počítá se také s duely juniorských výběrů, případně se zápasy národního týmu.

V Jablonci se rozhodli rekonstruovat zchátralý areál takřka okamžitě poté, co ho v roce 2001 město převzalo od Tělovýchovné jednoty LIAZ. Ale nešlo pouze o fotbalový stadión. "Slib k rekonstrukci chátrajících areálů jsme dali všem sportovcům, a tak už v předchozí etapě byl vybudován atletický stadion a chytáme rekonstrukci atletické haly, která by měla být dokončena v příštím roce," řekl novinářům jablonecký starosta Jiří Čeřovský.

Rekonstrukce celého areálu stála celkem 279 miliónů korun, z toho 168 miliónů bylo vloženo do fotbalové části. Atletický stadion vyšel na 75 miliónů a infrastruktura na dalších 35 miliónů korun. "Z toho objemu šlo 60 procent z rozpočtu města, zbývající část byla uhrazena ze státního rozpočtu," objasnil Čeřovský způsob financování, který prý kopíroval způsob, jakým radnice v předchozím desetiletí financovala rekonstrukci divadla.

S výstavbou severní tribuby se nepočítá

Prezident fotbalového klubu Libor Ježek poděkoval za to, jaký dárek od města dostalo. "Stadión ale nebude sloužit pouze našemu klubu. Rádi bychom, aby ho na méně atraktivní soupeře využíval také národní tým a ke kvalifikačním duelům juniorské reprezentační výběry," řekl Ježek.

Fotbalový stadión na Střelnici nyní pojme 6246 fanoušků, zcela nové jsou také interiéry uvnitř hlavní tribuny, která byla dokončena na jaře. Samozřejmostí jsou rozměrné šatny pro domácí i hostující tým, menší plochu na rozcvičení najdou fotbalisté vedle každé z kabin. Velkoryse pojaté jsou prostory pro regeneraci, nechybí společná vířivka a také sauna.

S výstavbou čtvrté, severní tribuny se zatím nepočítá. "Bylo by sice pro ni místo, ale v tomto projektu s ní nepočítáme. Není ale vyloučeno, že někdy v budoucnu také na ni dojde," vysvětlil jablonecký starosta.

Reklama

Související témata: