Hlavní obsah

Slovácko - Ml.Boleslav 2:1Středočeši v oslabení prohráli a zůstali na pátém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Přikryl 0 : 1
37. Zajíc 1 : 1
90. Havlík 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 21. kole první ligy na hřišti Slovácka neudrželi vedení, gólem z poslední minuty prohráli 1:2 a zůstali na pátém místě tabulky. Tým z Uherského Hradiště na jaře po čtyřech remízách dosáhl premiérové výhry a doma naplno bodoval poprvé od srpna. Utkání už ve čtvrté minutě gólově otevřel Přikryl, ještě před pauzou srovnal Zajíc a těsně před koncem dokonal obrat Havlík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Železník z Mladé Boleslavi a Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Slovácko vstoupilo do zápasu špatně. Hofmann poslal malou domů mimo dosah vlastního brankáře a zajistil Středočechům roh. Domácí stoper znovu chyboval ve čtvrté minutě, kdy mu na polovině hřiště sebral míč Přikryl a dlouhé sólo zakončil přesnou technickou střelou.

Boleslav se poté zatáhla a přenechala aktivitu domácím. Hofmann mohl napravit své zaváhání, ale po standardní situaci hlavou minul branku. Po půl hodině hry mohl po Přikrylově přihrávce zvýšit Jánoš, ale sám před Hečou selhal a napálil jen domácího gólmana.

Boleslavské zahozená tutovka mrzela už ve 37. minutě, kdy z Havlíkova rohu vyrovnal hlavou Zajíc a zařídil Slovácku teprve druhý jarní gól. Těsně před pauzou ještě Přikrylovu střelu z úhlu vyrazil Heča.

Ten měl práci i na začátku druhé půle, kdy Fabiánovu střelu vyboxoval na roh. Jánoš pak v krátkém sledu dvakrát pálil nepřesně. Zápas pak dlouho nabízel jen boj mezi šestnáctkami bez šancí na obou stranách. Mladá Boleslav si v 78. minutě zkomplikovala situaci. Stoper Da Costa, který v minulém kole gólem zařídil domácí výhru nad Spartou, fauloval Zajíce a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště.

Zajíc mohl vyloučení brzy potrestat druhým zásahem, jenže si špatně zpracoval míč a obrana ho stihla odzbrojit. V poslední minutě se Slovácko přece jen dočkalo vítězné branky, když Havlíkův přímý kop zastínil Šumulikoski a míč doputoval až do branky. Svěřenci Stanislava Levého tak Boleslav v lize porazili poprvé po osmi utkáních.

Fotbalová liga - 21. kolo:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 37. Zajíc, 90.+1 Havlík - 4. Přikryl. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Kubr. ŽK: Civič, Hofmann - Da Silva, Stronati, Magera. ČK: 78. Da Silva. Diváci: 3322.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Daníček (85. Rada), Machalík (75. Rezek), Havlík - Zajíc. Trenér: Levý.
Ml. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Mareš, Valenta (59. Nečas, 80. Čmovš) - Jánoš, Železník (66. Magera), Fabián - Přikryl. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: