Hlavní obsah

Ztráta, ale za titulem se musíme ubírat právě touto cestou, hledá Šilhavý pozitiva

Trefovali břevna, tyče, nebo liberecké hráče vrhající se do střel, ale když se třeba před Delim objevila prázdná Dúbravkova brána, míč do ní neprocpal. I proto se musela Slavia spokojit pod Ještědem s remízou, která představuje v tažení za titulem jistou komplikaci. „Ztráta to je, ale když se budeme i nadále prezentovat podobnou hrou a výkony, máme velkou šanci ho získat,“ hledá i na dělbě bodů pozitivum trenér Pražanů Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý během utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Mít jen trochu štěstí, jako v předchozích domácích utkáních s Plzní či Teplicemi, nemuselo zůstat ani v Liberci u remízy. Zatímco v Edenu vám přišlo naproti, takže jste v posledních minutách pokaždé vítěznou branku dali, do třetice už vám nepřálo.

K výhrám ve zmiňovaných domácích duelech nás neposunulo štěstí, ale tlak, který jsme na soupeře vyvinuli a naše touha po gólu. V Liberci to bylo to samé. Znovu náš nápor, zase střely do tyčí, opět šance, s nimiž jsme ale tentokrát nenaložili dobře. Když Deli netrefí prázdnou bránu, není to o štěstí.

A co třeba o taktice, s níž domácí vyrukovali? Nejprve hra se třemi stopery, po zranění Latky přeskupení zadních řad, po vynuceném střídání Obročníka další změna v liberecké defenzívě...

To na nás rozhodně nemělo žádný vliv. Hráli jsme pořád stejně, změny v liberecké defenzívě a soupeřovo střídání náš výkon neovlivnilo, ba naopak nám pomohlo. Měli jsme utkání rozhodnout hned v první půlhodině, kdy jsme šli do vedení a měli další možnosti, abychom přidali druhý gól. Namísto toho jsme pustili před přestávkou domácí do hry a nabídli jim vyrovnání.

Po změně přišel váš obvyklý tah s nasazením dalších útočníků. Nejdřív přišel Tecl, pak i Mešanovič, chystal se dokonce i Van Buren...

Chtěli jsme přidat druhý gól a vyhrát, proto hra se třemi útočníky. Dokonce i o nasazení Van Burena jsem uvažoval, ale v samém závěru jsem se přece jen rozhodl pro Ščuka jako klasického středního záložníka.

Ani sázka na totální ofenzivu nakonec nepomohla, takže z remízy jste očividně zklamaní.

V boji o titul jsme ztratili, takže zklamání z remízy je logické. Za předvedenou hru a šance, které jsme si vytvořili, jsme si zasloužili víc než bod. Zápas se ale musel líbit a nám ukázal, že pokud se budeme dál ubírat tímto směrem, máme velkou šanci titul získat.

Teď nezbývá, než v nedělní dohrávce fandit Karviné, aby obrala o body Plzeň, jako vás obral Liberec.

Samozřejmě bychom měli radost, kdyby Plzeň také ztratila, ale to na rozdíl od našeho utkání v Liberci neovlivníme. My sami výsledek ovlivnit mohli.

Mohli jste ovlivnit i to, aby si Sýkora a Bořil dávali větší pozor a nevykoledovali si další žlutou karetu. Nestalo se, takže vám budou v příštím kole v derby proti Spartě chybět.

Špatné zprávy, ale nedá se nic dělat. Máme dost široký a kvalitní kádr, abychom si poradili. Zvláště, když Frydrychovo zranění není tak vážné, jak se původně zdálo, takže se od pondělí zase zapojí do přípravy.

Reklama

Související témata: