Hlavní obsah

Kdybychom neporazili Příbram, bylo by asi něco špatně, míní teplický Hora

Teplice

Jen slova chvály se snášela po zápase fotbalistů Teplic s Příbramí (3:0) na Jakuba Horu. Ofenzivní záložník severočeského celku způsoboval soupeřově obraně velké problémy, což uznali i příbramští hráči. Hora se na vítězství svého celku podílel gólem i asistencí. „Kdybychom ale domácí zápas s Příbramí nezvládli, bylo by asi něco špatně,“ uvažoval jeden z pilířů současné teplické sestavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic (ilustrační foto).

Článek

Jak se vám hrálo proti poslednímu týmu prvoligové tabulky?

Cítil jsem se dobře. Ze začátku na mě byly fauly, což mě dostalo do pohybu i do tempa. Měl jsem hodně míčů a jsem rád, že jsem nahrál Nivaldovi na první gól. A pak jsem taky skóroval. Až na prvních dvacet minut, které byly vlažnější, jsme si vytvářeli šance. Příbram nám to ale ulehčila.

Neměli jste obavy, jak utkání zvládnete při absenci záložníků Filla a Ljevakoviče?

Martinu Fillovi se na jaře dařilo střelecky, taky Ljevakovič předtím hrál pravidelně. Ale ukázalo se, že máme široký kádr. Kluci, kteří dostali šanci v sestavě už od začátku zápasu, zabojovali a odvedli dobré výkony. Zapracovali jsme jako tým a utkání jsme dovedli do vítězného konce. V opačném případě by asi něco bylo špatně.

Čím to, že Teplice jsou na jaře docela úspěšné? Sbíráte body a můžete atakovat i páté, nebo dokonce čtvrté místo tabulky.

V zimě jsme kvalitně potrénovali s kondičním trenérem. Nikoho nechytají křeče ani neodcházíme fyzicky. Hrajeme naplno a jsem rád, že se dostáváme do zakončení. Nasbírali jsme třicet bodů, ale sezóna pokračuje.

Pokud jde o střelecké hody, porazili jste Příbram 3:0, na podzim jste vyhráli v Karviné 4:1. Dají se zápasy srovnat?

Myslím, že ne. V Karviné to bylo svým charakterem jiné utkání.

Zpět do jara. Po reprezentační pauze hrajete v Plzni!

Vzpomínám si, že zápasy po reprezentační přestávce jsme většinou v lize zvládli, ale víme, že v Plzni to bude těžká práce. Viktorka je pořád ve hře o titul. A jak říkal pro média Martin Fillo, na půdě favoritů hrajeme dobře a prohrajeme, jako nedávno na Slavii. Proto by to chtělo, abychom překvapili i výsledkově.

Reklama

Související témata: