Hlavní obsah

Helmu nosit nebudu. Ale musím řvát dřív a víc, řekl po návratu brankář Berkovec

Jeho srážka se spoluhráčem Krchem, po kterém zůstal bezvládně ležet, a následný čin, kdy mu útočník Slovácka vytáhl zapadlý jazyk, obletěly doslova celý svět. Z hororového střetu, při kterém utrpěl otřes mozku a přišel o část zubu, se brankář Bohemians 1905 Martin Berkovec obdivuhodně rychle oklepal. Po třech týdnech si opět stoupl mezi tyče. Z návratu ale radost neměl, Klokani v nedělním malém pražském derby podlehli 1:2 Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Martin Berkovec se vrátil na hřiště.

Článek

Informaci, že proti Dukle půjde do branky, dostal od trenéra Koubka v pátek odpoledne. Obavy neměl, věděl, že je stoprocentně fit. „Nešel bych do toho, kdyby to nešlo. Těšil jsem se na všechno, na zápas, na atmosféru. Bohužel jsme prohráli," litoval Berkovec.

Když před lety utrpěl těžký úraz na hlavě Petr Čech, od svého návratu nosí helmu. „Helmu nosit nebudu, překážela by mi. Do soubojů ale budu chodit pořád stejně. Jen musím řvát dřív a hodně," podotkl 28letý brankář, jehož střet s Krchem i duchapřítomný čin Koneho zaznamenala prestižní světová média.

„Radši bych ale byl, kdyby se psalo o něčem jiném, než o té nešťastné události," podotkl Berkovec, který africkému útočníkovi jako poděkování slíbil večeři. „Ještě jsme nebyli, ale určitě na to dojde," ujistil.

Měl obrovskou chuť na Plzeň

Na počátku uplynulého týdne byla ve hře i varianta, že Berkovec nastoupí už do středečního odloženého duelu 16. kola s Plzní (porážka 0:1). Nakonec ho proti Viktorii ještě zastoupil Tomáš Fryšták. „Měl jsem na Plzeň obrovskou chuť. Ale ještě bylo brzo. Trénoval jsem dva dny, což bylo málo," uvedl Berkovec.

V neděli byl půl hodiny bez práce. Potom ale začala mít navrch Dukla, do přestávky vyřešil Berkovec dvě nebezpečné situace. Ve druhém poločase se za jeho zády dvakrát rozvlnila síť. „Při prvním gólu šlo o dvakrát tečovanou střelu, při druhém to Bezpalec trefil po rohu hlavou. Nevím, jestli to nechtěl jen prodloužit, každopádně míč zapadl do brány," povzdechl si gólman Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: