Hlavní obsah

Krize Sparty drásá Dočkala. Pořád cítím, že se mě taky týká

dos, zpSport.cz

Fotbalová Sparta na jaře zabředla do hluboké krize, k níž výrazně přispěl také odchod lídra týmu Bořka Dočkala do Číny. Když záložník před reprezentačním srazem v pátek na vlastní oči sledoval bídný výkon nedávných spoluhráčů proti Zlínu (0:0), musely ho bolet oči... „Nechci to tak říci. Pořád cítím, že se mě špatná situace taky týká. Není mi jedno. Je jen chvilka, co jsem pryč,“ poukazuje.

Bořek Dočkal o SpartěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dušan Uhrin st. o zkušenostech s fotbalovými trpaslíky

Pořád věří, že Spartě může být ještě v průběhu jara líp. „Neutekl jsem před něčím, co se v ní děje. Po reprezentační pauze se hraje zápas, který může všechno přetočit. Derby by mohlo kluky nakopnout. Snad ho zvládnou," připomíná Bořek Dočkal očekávaný duel na Slavii.

Přesně před rokem úvodní brankou v římské odvetě přispěl k senzačnímu vyřazení Lazia a postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Na podzim pak v ní Sparta vyhrála základní skupinu a Dočkal je i po odchodu do Asie s šesti asistencemi dodnes nejlepším nahravačem pohárové soutěže číslo dvě.

Je pro něj těžké vysvětlit, proč je mužstvo po nadějných výsledcích v zimní přípravě momentálně tak na dně.

„Nezlomil to jeden zápas. Příčin, proč Sparta bohužel dlouhodobě není tak úspěšná, bude víc," uvědomuje si Dočkal.

„Ano, příprava se vyvíjela dobře, zvládali jsme v ní i zápasy. Nám zkušeným však bylo jasné, že až ostrá utkání ukážou, jak na tom jsme."

Debakl v Rostově utrhl lavinu

A hned na úvod přišel pohárový debakl v Rostově. „Když se nepovede vstup, zanechá na týmu vliv. Nepohoda se pak může prohlubovat, což se bohužel stalo. Když se pak přidá tlak se Spartou spojený, může trvat dlouho, než se to otočí. A když se několik zápasů za sebou nepovede, fanoušci jsou nespokojení," přemítá Dočkal.

Minulý týden už trávil v Praze, s kondičním trenérem Alešem Kaplanem se individuálně udržoval v kondici a chystal se na sraz národního týmu před zápasy s Litvou a v San Marinu.

Se sparťany je samozřejmě nadále ve spojení. „Byl jsem v kabině dvakrát, třikrát. Zůstal jsem s klukama i po zápase se Zlínem. Pro mě nepříjemná situace. Něco jsem ve Spartě zažil, dokážu se vžít, co teď prožívají. Je mi to líto," líčí, jak letenské chmury i jeho ovlivňují.

Reklama

Související témata: