Hlavní obsah

Naposledy jsme takhle dominovali za trenéra Ščasného, cení si obránce Krob ofenzivní styl Teplic

Josef PešoutSport.czPrávo

S kapitánskou páskou vedl fotbalisty Teplic v prvoligovém zápase s Příbramí levý obránce Jan Krob. A svojí úlohy se zhostil skvěle, protože přispěl nejen k úspěšnému hernímu vystoupení týmu, ale i k jeho dalšímu tříbodovému zisku po vítězství 3:0 nad posledním celkem tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický bek Jan Krob na archivním snímku v souboji s někdejším útočníkem Slavie Ginem van Kesselem.

Článek

V minulém kole jste teplické diváky potěšili útočným fotbalem.

Je pravda, že proti Příbrami jsme hráli ofenzivně natolik, že doma jsme tak dominantní byli naposledy před několika lety ještě za trenéra Zdeňka Ščasného. Přidali jsme do příbramské sítě ještě v prvním poločase druhý gól a naše hra fungovala.

Kouč Ščasný v Teplicích skončil v únoru 2015 a o pár týdnů nastoupil do Sparty. Takže na jaře 2015 vás koučoval Petr Rada a poté do června 2016 David Vavruška. Pod současným trenérem Danielem Šmejkalem figurujete v tabulce první ligy na šestém místě se třiceti body. Jak aktuální bilanci vnímáte?

Bodový zisk naznačuje, že jsme už v podstatě zachráněni v soutěži, ale takhle to nelze brát. Ještě zbývá spousta kol do konce sezóny a chceme pokračovat v jarním trendu. V tabulce se už spíš díváme nahoru, protože jsme se bodově přiblížili k pátému i čtvrtému místu. Každý zápas je důležitý. Může se třeba dvakrát po sobě vyhrát a hned se to promítne do celkového součtu. Sezónu ale budeme hodnotit až po jejím skončení.

Jak se vám jeví současné složení týmu?

Na hřišti nám vycházela herní spolupráce. Někdy zápas mužstvu sedne, jindy ne. Tentokrát jsme hráli opravdu jako tým. Třeba Nivaldo se prosazoval na levém okraji středové řady. Ale byl to kolektivní výkon, v němž každý přispěl svým dílem.

S čím jdete do dalších kol?

Chceme hlavně vyhrávat doma a tudíž zvládat zápasy před vlastními fanoušky a držet se nahoře v tabulce. Věřím, že můžeme něco uhrát i v příštím kole v Plzni, která se vrátila do čela tabulky a je velkým favoritem na titul. Nedávno jsme hráli kvalitní utkání na Slavii, kde jsme nebyli daleko k remíze. A na takovém přístupu a zaujetí se dá stavět.

Reklama

Související témata: