Hlavní obsah

Fotbalisty Baníku Ostrava povede Večeřa

OSTRAVA

Karel Večeřa se stal novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava. Padesátiletý kouč, který naposledy vedl Jihlavu, uzavřel ve středu na Bazalech dvouletou smlouvu s roční opcí a na lavičce vystřídal Pavla Hapala. Vedení klubu o příchodu nového kouče informovalo na oficiálních webových stránkách.

Foto: Právo

Karel Večeřa (na archivním snínku vlevo)

Článek

Večeřův příchod na ostravskou lavičku se v kuloárech přetřásal týdny, až dnes byl však oficiálně potvrzen. O asistentech bývalého dlouholetého trenéra Brna nebo Drnovic se rozhodne v nejbližších dnech.

Žhavým kandidátem na tento post je někdejší ostravský fotbalista Viliam Hýravý, který jako spolupracovník Františka Komňackého přivedl k prvnímu mistrovskému titulu v historii tým Ružomberku.

Večeřa v posledních dvou letech působil na lavičce Jihlavy, kterou v ročníku 2004/2005 vytáhl z druhé ligy do nejvyšší soutěže. Nováček z Vysočiny však mezi elitou vydržel jen jednu sezónu a letos spolu s Blšany opět sestoupil.

Hráči Baníku, kteří letošní sezónu uzavřeli na šestém místě tabulky, se pod Večeřovým vedením poprvé sejdou 14. června, kdy absolvují fyzické testy a o dva dny později zahájí přípravu na nový ročník 1. ligy. V rámci soustředění se budou Ostravané připravovat i ve Vysokých Tatrách a v Německu.

Reklama

Související témata: