Hlavní obsah

Potrápili Slavii, teď obrali Plzeň. Příště to snad bude lepší, říká teplický kouč Šmejkal

Plzeň

Vynikající partii sehráli už nedávno na Slavii, kde padli gólem v závěru (1:2). V Plzni fotbalisté Teplic dokonce sahali po vítězství. Nakonec ve finiši o dvoubrankový náskok přišli. Převládá v nich zklamání, nebo remízu 2:2 z půdy úřadujícího českého mistra berou?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal během utkání s Plzní.

Článek

„Po průběhu zápasu trošku zklamaní jsme. Ale rozhodně ne frustrovaní. Vážíme si každého bodu, před utkáním bychom ho určitě brali," uvedl trenér Daniel Šmejkal, jehož tým v Edenu i nyní v Doosan Aréně nezvládl závěrečné minuty. „Přesvědčili jsme se, jak těžké je dohrát zápas, proti tak těžkým soupeřům. Na Slavii jsme prohráli v poslední minutě, teď jsme získali bod. Příště to snad bude o něco lepší," pověděl Šmejkal.

Jeho tým působil jako dobře seřízený stroj. Vysoko napadal rozehrávku Plzně, dobře bránil, podnikal rychlé brejky. Vytvořil si několik šancí, dvě z nich zrealizoval. V obou měl prsty obránce Jan Krob. Při prvním gólu Teplic využil obrovský kiks domácích při rozehrání rohu. Rychle sebral míč a pelášil s ním k brance Viktorie, do které vzápětí umístil balon Červenka.

Před druhou trefou Severočechů si sběhl do pokutového území na komici Kučery a přihrál Vošahlíkovi, který prázdnou branku nemohl minout. „Byli jsme v té pasáži zápasu dost zalezlí, dostal jsme se po dlouhé době za půlku. Vošahlík si na mě zavolal, tak jsme mu to dával pod sebe," popisoval Krob.

Za stavu 0:2 si už myslel, že si Teplice odvezou tři body. „Byla tam smolná penalta, byla ale jasná. Pak přišel plzeňský tlak, lítalo to do vápna ze všech stran. Musíme být nakonec rádi, že jsme ten bod urvali, v poslední minutě měla Viktorka šanci," dodal Krob.

Teplice se mohly v případě výhry na dva body dotáhnout na čtvrtou Mladou Boleslav. I tak jsou reálně ve hře o evropské poháry.

Reklama

Související témata: