Hlavní obsah

Stoper Mareček, sparťanská z nouze ctnost. Chválí ho i Kováč

Praha

Sami si pohromu přivolali. Den před derby záložníci Lukáš Mareček s Lukášem Váchou debatovali, co by se stalo, pokud by jejich fotbalová Sparta během utkání na Slavii přišla o jednoho ze stoperů. Zbývali jí totiž dva. Jenže v neděli bylo ještě hůř. Při rozcvičce v den zápasu se zranil také Ondřej Mazuch, a tak při absencích Michala Kadlece a Costy zůstal už jen Mario Holek. V nouzi nejvyšší padla volba právě na Marečka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Mareček (vzadu) a slávista Muris Mešanovič.

Článek

Spadl do nové role bez varování. „Ve čtyřobráncovém rozestavení jsem hrál stopera naposledy ještě za brněnský dorost. Pak až za trenéra Ščasného ve Spartě, ale to jsme hráli na tři stopery. Třeba proti Villarrealu, kdy nás Bakambu pořádně větral. To nejsou právě příjemné vzpomínky," usmívá se Lukáš Mareček.

V derby však udělal z nouze ctnost. Spolu s Holkem nepustili favorizované sešívané do žádné velké šance, navíc ještě zakládal akce. Mareček byl jedním z mužů zápasu.

„Během poledního klidu jsem si v hlavě přehrával, jaké situace mohou během derby nastat, jak mám stopera hrát. Rady mi dával i Kovi," líčí bývalý hráč Anderlechtu Brusel a Heerenveenu.

Právě po boku nynějšího sportovního manažera týmu odehrál Mareček vzpomínanou loňskou odvetu čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem (2:4). „Koukejte ho pochválit, hrál fakt dobře," oceňuje nečekaného hrdinu Radoslav Kováč.

Výhry se však sparťané nedočkali. „Třeba se bude psát, že je pan Mingazov letec, jako se to psalo o Lafim," poukazuje i Mareček na spornou penaltu, z níž Slavia vyrovnala na 1:1. „Hořký konec. Byli jsme jasně lepší a Slavii do ničeho nepustili..."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články