Hlavní obsah

Plzeňáci pěnili, měli toho plné zuby. Ale za dobrý výkon se záchrana neuděluje, říká Černý

Hradec Králové

Votroci proti Plzni sahali v páteční předehrávce fotbalové ligy po bodu, nakonec jim po gólu Hejdy v závěru utekl mezi prsty. „Jsme zklamaní. Můžeme se akorát v kabině pochválit za dobrý výkon, nic víc," smutnil útočník Hradce Králové Pavel Černý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký útočník Pavel Černý a obránce Viktorie Plzeň Lukáš Hejda během utkání.

Článek

Právě on měl v prvním poločase obrovskou šanci, kterou mu nachystal Janoušek. Jenže přihrávka šla o pár centimetrů za Černého, jenž na malém vápně míč pořádně netrefil. „Balón šel bohužel o půl kroku za mě, musel jsem udělal pohyb zpátky, jen jsem míč lehce škrtnul," povzdechl si hradecký útočník.

Po přestávce byl pro změnu u důležitého momentu ve vlastní šestnáctce, kdy postrčil Petrželu a sudí Marek odpískal pokutový kop. Ten ale Hořava neproměnil. „Nebudu říkat, že penalta stoprocentně nebyla, kontakt tam byl. Ale byla hodně přísná," podotkl Černý. O pádu Votroků nakonec rozhodla standardní situace, při které neuhlídali Hejdu.

„Viktorka je ve standardkách silná, Hejda tam vyplaval sám. Neměl problém to trefit," litoval Černý, který byl na celý tým Hradce hrdý. „Bod jsme si určitě zasloužili. Když Plzeňáci nedali penaltu, jejich nervozita ještě vzrostla. Hráči pěnili, troufám si říct, že toho měli plné zuby. I z toho je patrné, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Na druhou stranu, v naší situaci potřebujeme body. Za dobrý výkon se záchrana neuděluje," dodal Černý.

Reklama

Související témata: