Hlavní obsah

Mešanović znovu sestřelil Karvinou. Stál jsem na správném místě, culil se útočník Slavie

Karviná

Karviná odehrála se Slavií Praha skvělé představení, ve kterém zářil bosenský útočník hostů Muris Mešanović. Domácí jej dvakrát neuhlídali ve vápně a to je už podruhé v sezóně stálo body. Stejně jako na podzim byl jediným hráčem v sešívaném dresu, který dokázal překonat vynikajícího Laštůvku. Tři body brala za výhru 2:1 Slavie, která se vedoucí Plzni znovu přiblížili na jediný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) se raduje ze své branky proti Karviné. Gratuluje mu k ní Josef Hušbauer.

Článek

„Dvakrát jsem stál na správném místě a dorazil balón do sítě. Ale podobné šance jsem měl i v minulých zápasech, ale nedařilo se mi je proměňovat. Věřím, že mi ty dnešní góly pomůžou i v dalších zápasech," vykládal Mešanović.

V prvním případě zametl do sítě téměř z brankové čáry dorážku Lüftnera, ve druhém poločase se znovu z blízka prosadil po centru Baráka. „U prvního gólu chyběla rychlejší reakce ve vápně, před druhým gólem jsme měli balón, ale nevyřešili jsme to nejlépe. Následoval centr a Mešanović je ve vápně silný, dobře se tam pohybuje a těžko se na to reaguje. Většinu gólů dává ze druhé třetího míče, když už to většina ostatních zabalí," litoval trenér MFK Karviná Jozef Weber.

Karviná ztratila doma body podruhé za sebou a po velmi podobném průběhu. Rozhodující gól si nechala dát na konci utkání. „Možná bychom nemuseli ztrácet čas. Můžete opsat to, co jsem říkal po Plzni, abychom se mohli jít vyspat," neskrýval zklamání z porážky Weber. „Nezvládli jsme jednu ani ne moc těžkou situaci před prvním gólem a to nás stálo body," dodal.

Slávisty sice Wágnerovo vyrovnání z pokutového kopu trochu znervóznělo, panice ale nepropadli. „Trenér nás upozorňoval, že by domácím mohli kolem 70. minuty trochu ubývat síly. Věděli jsme, že to v závěru můžeme zvládnout," přiznával Mešanović. „Jsme rádi, že je tenhle zápas za námi, protože tady se lehce body nesbírají asi nikomu. Přesvědčila se o tom Plzeň i my. I když jsme oba nakonec vyhráli," dodal bosenský fotbalista.

Reklama