Hlavní obsah

Zlín má další problém. Útočník Diop má zlomenou lícní kost

Zlín

Zlínský fotbalista Dame Diop má zlomenou lícní kost a čeká jej operace, po níž už do této sezóny nezasáhne. Čtyřiadvacetiletý senegalský útočník utrpěl zranění v nedělním ligovém utkání v Jablonci (0:2). V 73. minutě se srazil s domácím obráncem Martinek Hanouskem a v bezvědomí byl převezen do nemocnice.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dame Diop ze Zlína bude muset na fotbal na delší dobu zapomenout.

Článek

"Diopa nyní čeká převoz do nemocnice ve Zlíně, kde by měl po splasknutí otoku podstoupit operační zákrok. Léčení si vyžádá delší dobu, sezóna pro něj skončila," řekl manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Diop je s pěti góly nejlepším střelcem týmu, který však už devět kol nevyhrál. "Je to nepříjemná věc. Ještě více než porážka mě ale bolí Diopovo zranění, byla to pořádná rána," uvedl po utkání trenér Bohumil Páník.

Diop přišel do Zlína loni v zimě ze Slavie Praha, která jej získala v srpnu 2014 jako volného hráče z arménského Širaku. Ve Slavii tehdy uzavřel dvouletou smlouvu s opcí. V české lize ale ve Slavii nastoupil pouze k šesti zápasům a vstřelil jednu branku. Ve Zlíně zatím v lize odehrál 26 ligových zápasů a skóroval šestkrát.

Reklama

Související témata: