Hlavní obsah

Do hradeckého klubu by mohl majetkově vstoupit Ulich

Spolumajitelem městského prvoligového klubu FC Hradec Králové by se mohl stát bývalý fotbalový reprezentant Ivo Ulich a skupina na něj napojených partnerů. Prodej 20 procent akcií klubu skupině Ivo Ulich a partneři dnes doporučila rada města. Konečné slovo o prodeji akcií budou mít zastupitelé. Klub, který v této sezoně bojuje o záchranu v první lize, dosud patří ze 100 procent městu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivo Ulich (vlevo) a Miroslav Baranek během tradičního Silvestrovského derby internacionálů v pražském Edenu.

Článek

O majetkový vstup do klubu se kromě Ulicha ucházejí ještě investiční skupina kolem italského podnikatele Alessandra Barilliho a hradecká společnost Koncedo, která vystupuje ve sdružení se společností Hala Kněžmost z Rudné u Prahy.

Všichni tři uchazeči podle mluvčí magistrátu Magdalény Vlčkové budou mít 25. dubna na zasedání zastupitelstva možnost svůj projekt zastupitelům představit. Dnes své nabídky přednesli městským radním.

"Od nového strategického partnera si slibujeme oživení, lepší financování klubu a z hlediska sportovního též figurování celku v první polovině prvoligové tabulky," uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09).

Další podrobnosti ke vstupu nového partnera do klubu představitelé města a klubu zveřejní ve středu dopoledne na tiskové konferenci.

Reklama