Hlavní obsah

Ve Zlíně očekávám super zápas, vyhlíží teplický brankář Grigar souboj o páté místo

Fotbalisté Teplic jsou na jaře oživením a do určité míry i překvapením dosavadního průběhu první ligy. Alespoň tomu nasvědčují výsledky týmu, který se nečekaně rychle dostal do kontaktu s pátou, ale i čtvrtou příčkou tabulky. A tudíž se tak zařadil i mezi uchazeče v boji o případný postup do evropských pohárů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar.

Článek

Tepličtí po podzimu ztráceli na tehdy čtvrtý Zlín takřka propastných devět bodů a na pátou Mladou Boleslav šest bodů. Jenže sedm jarních kol při dobré formě severočeského mužstva, a naopak klopýtání Středočechů a Moravanů razantním způsobem změnilo situaci. Teplice se přiblížily k pátému Zlínu na jediný bod. A v příštím kole se oba celky střetnou v přímém souboji ve Zlíně (v sobotu v 17:00).

„Může to být super zápas, alespoň já to tak očekávám," nechal se slyšet teplický brankář Tomáš Grigar po vítězném duelu s Libercem (3:1). A to ještě netušil, že právě Zlín prohraje o den později v Jablonci. Takže Severočeši pojedou na hřiště soupeře s vědomím, že případný tříbodový zisk je posune o místo dopředu. „Každopádně nám půjde o hodně a pokusíme se ve Zlíně vyhrát," naznačil Grigar mínění celé kabiny.

Zkušený gólman se vrátil mezi tyče po čtyřzápasové pauze zaviněné zraněním. „Naše zápasy jsem při své nucené absenci viděl z tribuny. A poznal jsem, že jdeme výkonnostně nahoru. Předváděli jsme dobrý fotbal, který se musel lidem líbit," kvitoval počínání týmu.

Návrat do branky v utkánís Libercem si pochvaloval. „Možná jsme na vlně a hrajeme fakt dobře. Máme pěkné akce a padaly po nich i góly. Věřím, že herní pohoda nám vydrží co nejdéle," uvažoval Grigar. Patří k oporám mužstva, přičemž tvoří brankářskou dvojici s Martinem Chudým. „Myslím, že Martin chytal dobře, když jsem marodil. Vážím si proto rozhodnutí trenéra, že mi dal znovu důvěru, a nechtěl jsem ho zklamat," dodal Grigar ke své pozici v teplickém kádru.

Reklama

Související témata: