Hlavní obsah

Statistika: Pod tátovým bičem se nefláká. Mladý Hašek vytrvalcem kola

Praha

Otec trénující syna. Klokani se v minulém týdnu, kdy místo trenéra Miroslava Koubka přivedli Martina Haška, postarali o další zajímvaost fotbalové ePojisteni.cz ligy. A mladý Martin jak se patří kmital, aby tátovi v premiéře pomohl. O víkendu se stal vytrvalcem 23. kola, druhé místo hned za ním obsadil spoluhráč Dominik Mašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek z Bohemians se naběhal...

Článek
Fotogalerie

Již počtvrté se sešli v jedné kabině a dobře vědí, pod jakým drobnohledem spolupráce otce se synem i v Ďolíčku bude.

„Synové trenérů mají každopádně těžkou roli. V našem prostředí se na ně automaticky hledí, že je tatínkové protěžují. O to lepší výkony pak musejí podávat, aby svou pozici v mužstvu uhájili," avizuje Martin Hašek starší.

Však se také syn ve vítězném duelu s Jihlavou (1:0) činil. Martin Hašek mladší naběhal ze všech hráčů v kole největší porci metrů (12 241) před spoluhráčem Dominikem Maškem (12 121). Kouče Haška potěšil také další vytrvalec Josef Jindřišek, jenž ve 36 letech naběhal sedmou největší porci kola (11 792).

Nejkomplexnějším běžcem kola byl ovšem ve vítězné partii s Příbramí (1:0) čipera Vlastimil Daníček. Pětadvacetiletý záložník Slovácka byl nejlepším sprinterem kola a skončil třetí mezi maratónci, právě za dvěma talenty Bohemians.

Daníček sprintoval přesně 583 metrů. Jako teprve třetí hráč ligy tak na jaře překonal magickou hranici 500 metrů a za dosavadním maximem jihlavského Yanise Urdinova zaostal jen o čtyři metry ve sprintu. Navíc podnikl nejvíc sprintových náběhů (34).

Jak byl Daníčkův výkon výjimečný, podtrhuje také fakt, že druhý největší rychlík kola - hradecký Tomáš Malinský - za ním zaostal o 165 metrů ve sprintu.

Reklama