Hlavní obsah

Hotovo! Slávistická Eden Arena už patří Číňánům

Aktualizováno

Společnost CEFC se stala vlastníkem Eden Areny. „Stadión je srdcem a duší každého klubu. Po jednáních trvajících déle než kalendářní rok se podařilo, že společnost CEFC Europe vlastní nejen fotbalovou Slavii, ale i tento nádherný areál,“ oznámil pár minut před pondělním duelem s Hradcem Králové šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Částka, za niž čínský investor koupil Eden Arenu od kyperské společnosti Copperbow Assets, však zveřejněna nebyla. Ředitelem areálu byl jmenován generální ředitel Slavie Martin Krob.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zástupce čínského vlastníka Slavie CEFC Jaroslav Tvrdík.

Článek

Tvrdík připomněl, že Slavia letos slaví 125 let od svého založení a stadión je vlastně dárek všem slávistům. V květnu 2008 Slavia Eden otvírala zápasem s Jabloncem. Se stejným soupeřem oslaví i jeho získání v neděli 30. dubna. Na zápas bude vstup zdarma a majitelé permanentek dostanou dokonce dvě vstupenky. Připraven je bohatý program, včetně pojmenování tribun a ohňostroje. „Oslavíme společně čarodějnice, doufám, že nezapálíme stadión, ale pár čarodějnic minulosti tu upálíme," zažertoval Tvrdík.

Představen bude rovněž koncepce programu dlouhodobého využití Eden Areny. Počítá se s muzeem Slavie, síní slávy, ale také s velkými nejen sportovním akcemi. „Slavia v minulých letech hodně trpěla. Od září 2015, kdy změnila vlastníka, se však mnohé změnilo. Dík patří všem slávistům," poděkoval Tvrdík.

Reklama

Související témata: