Hlavní obsah

Malér Plzně? Ani nevím, že nějaký má, překvapuje Rada před bitvou s rivalem

Praha

Svých starostí máme nad hlavu, o soupeře se nestaráme. Klubové mantry se fotbalisté Sparty po porážce v Jihlavě a před duelem s Plzní drží se vším všudy. Kupříkladu letenský kouč prý ani nezaregistroval, že dva hráči Viktorie se v minulosti zapletli s drogovým dealerem. „Plzeň má nějaký malér? To jste mě zaskočili, ani jsem ho nezaregistroval. Navíc není moje parketa, abych se k Plzni vyjadřoval,“ reaguje Petr Rada.

Fotbalová Sparta před duelem s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští si utrhli další jarní ostudu, když o víkendu prohráli na hřišti poslední Jihlavy. „Dva dny jsem pak s hráči nemluvil," říká trenér s nadsázkou. „Ba ne, bylo nutné si porážku rozebrat. řekli jsme si věci, které zůstanou v kabině. Zápas jsme si zhodnotili a něco důraznějšího si k němu řekli. Ale teď už se k Jihlavě nebudeme vracet," ujišťuje Petr Rada.

„Prohra v Jihlavě je nepříjemná ostuda. Už jsme ale začali nový tréninkový týden. Minulé kolo jsme uzavřeli, teď máme před sebou Plzeň," líčí atmosféru v kabině záložník Lukáš Vácha.

Ostře sledovaný duel je asi poslední, kterým si Sparta může aspoň trochu vyžehlit dojem.

Jeden zápas sezónu nespraví

„Nikdo z nás si nemyslí, že jeden zápas případně napraví všechno špatné za celou sezónu. Není to asi správná cesta," uvědomuje si Vácha.

Může drogová aféra Viktorii poznamenat? „Jejich starost, já nevím, jak je může ovlivnit. Svých starostí teď máme dost," ujišťuje letenský kapitán David Lafata.

„Na Plzeň nikdo nepotřebuje žádnou zvláštní motivaci. Věřím, že velké zápasy, jako jsou pohárové nebo derby, jsme schopní odehrát na úrovni. Teď musíme myslet na své fanoušky a soustředit se hlavně sami na sebe," poukazuje kanonýr.

Reklama