Hlavní obsah

Titul nebude. Sparta chce zlomit aspoň strašidelnou sérii s Plzní

Praha

Fakta jsou k letenským fotbalistům neúprosná. Plzeň vyhrála posledních pět ligových zápasů se Spartou při skóre 10:1! Pražané ji naposledy porazili v roce 2014 - tehdy se jim to podařilo v lize, ve finále poháru a v Superpoháru. „Negativní sérii hráči samozřejmě vnímají, ale každá může skončit. Budeme se snažit, abychom zápas zvládli a série skončila tuto neděli,“ slibuje trenér Petr Rada před šlágrem 25. ligového kola.

Špatná sparťanská bilance s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek

Fotbalová Sparta před duelem s Plzní

Viktoria už ve vzájemných zápasech dominuje i v Praze. Poslední dva zápasy na Letné vyhrála 3:0 a 2:0.

„Moc dobře si pamatuji hlavně poslední výhru 3:0. Krmi (Michael Krmenčík) tehdy přišel a dal dva góly. Chtěli bychom si vítězství zopakovat," říká plzeňský záložník Patrik Hrošovský. Slovenský reprezentant shodou okolností slaví den před utkáním 25. narozeniny a může si připsat 100. start v české lize.

Letenské straší spousta věcí...

Sparta už na rozdíl od Viktorie usilující o titul hraje jen o třetí místo. Určitě by se jí ovšem hodilo skoncovat s letitým komplexem z Plzně.

„Sezóna se nám nepodařila a jeden zápas ji nespraví. Teď nás straší spousta věcí, ale bilance s Plzní motivuje. Chceme ji změnit," poukazuje záložník Lukáš Vácha.

„Poslední vzájemné zápasy si do hlavy dávat nemůžeme. Nový zápas je novou výzvou. A my ho chceme zvládnout," zdůrazňuje sparťanský kapitán David Lafata.

Zápas Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama