Hlavní obsah

Teplice - Karviná 1:0Tepličtí doma opět nezaváhali, Karviná nebodovala popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hora 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné ve 25. kole první ligy prohráli v Teplicích gólem Jakuba Hory 0:1 a nebodovali popáté za sebou. Naopak domácí zvítězili ve čtvrtém z posledních pěti utkání a v tabulce ztrácí z pátého místa dál dva body na čtvrtou Mladou Boleslav. Slezský nováček klesl na jedenáctou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic, ilustrační snímek.

Článek

Tepličtí začali lépe a v jedenácté minutě se dostali do vedení. Šušnjar poslal přesný centr do pokutového území a Hora umístěnou hlavičkou překonal brankáře Laštůvku.

Domácí měli převahu i další šance, ale Laštůvka nejprve Kučerovu hlavičku vytáhl nad břevno a poté vyrazil také Horovu přízemní střelu. Teplický gólman Grigar naopak v první půli moc práce neměl, řešil vlastně jen Budínského ránu z dálky, kterou si pohlídal.

Hosté po změně stran zvýšili aktivitu. Do slibné střelecké pozice se v 51. minutě dostal Panák, ale pod tlakem bránícího Šušnjara poslal míč vysoko nad břevno. Teplice brzy hru vyrovnaly. Laštůvku před odkrytou brankou zastoupil stoper Košťál, střídající Vaněček poté z úhlu zbrkle minul karvinskou bránu.

Slezané mezi 78. a 79. minutou domácí tým zatlačili, jenže zahodili hned tři slibné příležitosti. Dvakrát neuspěl hlavou Hošek a vedle mířila i hlavička náhradníka Webera.

Tepličtí se v závěru vzpamatovali a sahali po druhém gólu. Horovu dalekonosnou střelu však vyrazil Laštůvka a Šušnjar po rohovém kopu efektní patičkou o kousek minul branku. Severočeši tak prodloužili domácí ligovou neporazitelnost na šest utkání, z nichž popáté na Stínadlech zvítězili.

25. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - MFK Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 11. Hora. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Blažej. ŽK: Šušnjar (Teplice). Diváci: 4056.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Hora, Vošahlík (75. Hyčka) - Červenka (62. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Budínský, Janečka - Holík (69. T. Weber), Panák, Kalabiška (46. Duda) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: