Hlavní obsah

Pomýšlíme na pohárové umístění, připustil tahoun Fillo teplické ambice

Pracovitost po celém hřišti, ale i pohledný a útočný herní projev. A především výsledková série, znamenající kontakt s pohárovým umístěním v tabulce první ligy. Tak se prezentují na jaře fotbalisté Teplic. Hnacím motorem většiny akcí je záložník Martin Fillo, který prožívá velmi úspěšné období. Vstřelil už šest gólů a připravil i spoustu šancí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Martin Fillo v souboji se záložníkem Slavie Antonínem Barákem.

Článek

Co stojí za jarní jízdou teplického celku?

Nejsme týmem, který odehraje třicet fantastických zápasů za sebou. Ale počítají se body a zatím je sbíráme v hojném počtu. Diváci asi kvitují naši ofenzivní hru, jenže řadu utkání jsme zvládli i díky poctivému pojetí v obranné fázi. Proti Karviné jsme si po výhře 1:0 připsali další nulu vzadu, což je plus pro defenzívu.

Z teplického účinkování momentálně vyzařuje i fotbalová pohoda. Vnímáte to také?

Jak už jsem říkal, každý aspekt je důležitý a jsme zatím spokojení. Důležité je, že jsme odehráli zápasy, které neskončily 0:1 v náš neprospěch, ale naopak jsme je dokázali vyhrát 1:0. Budeme chtít se dál zlepšovat.

Je jasné, že Teplice mají takříkajíc o co hrát. Souhlasíte?

Těšíme se na závěr sezóny. Poctivě se připravujeme na každý zápas. Je úžasné, že bojujeme o přední příčky. Doufám, že si splníme vlastní cíl s pohárovým umístěním.

Ale vaši rivalové Mladá Boleslav a Zlín minule také vyhráli.

Nedá se nic dělat. Spíš už hledíme k dalšímu kolu. Nastoupíme znovu doma, proti Slovácku. A platí, že se pokusíme co nejvíc zápasů do konce sezóny vyhrát, a uvidíme, co z toho bude.

Reklama

Související témata: