Hlavní obsah

Kdepak autíčko nebo plyšák. Baráka odmala fascinoval jen míč

Praha

Ještě nedávno kopal za Příbram, teď sahá se Slavií po mistrovském titulu a pomalu už má sbaleno do Itálie. Mladý reprezentant Antonín Barák (22) píše úžasný fotbalový příběh, na němž má nemalou zásluhu jeho táta. Právě trenér Antonín Barák starší vypiplal syna od prvních fotbalových krůčků. Teď jsou oba tváří akce Víkend otců, v jejímž duchu se ponesou víkendové zápasy první a druhé ligy.

Otec a syn Barákovi - Víkend otcůVideo: FAČR

 
Článek

Mají doma na co vzpomínat, řeč se stejně vždycky stočí na fotbal. „Kdepak autíčko nebo plyšák. Pro Tondu byl odmalička nejlepší hračkou na světě míč. Úplně ho fascinoval," usmívá se otec, který okem trenéra rychle odhalil Toníkovy vlohy.

„Všiml jsem si, že kope levou, přestože já jsem pravák. Leváků je ve fotbale málo, většinou tak v poměru jedna ku deseti. Tak jsem si říkal, že by to mohlo být zajímavé," líčí Antonín Barák starší.

A bylo. Syn má za sebou první tři zápasy v národním týmu, v nichž vstřelil tři góly, a po sezóně odejde ze Slavie do Udinese. Dost možná s mistrovským titulem na kontě.

„Jako trenér byl táta přísný, ale také hodně dbal na kreativitu. Mně i spoustě kluků hrozně pomohl," děkuje syn, jehož příběh si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Víkend otců je již tradiční projekt Ligové fotbalové asociace. Na co se mohou rodiny v čele s tatínky těšit? Na vybraných stadiónech se dočkají zvýhodněného vstupného, dětských atrakcí v rámci předzápasového či pozápasového programu, soutěží o ceny na stadiónech i sociálních sítích jednotlivých klubů. Velkou soutěž přichystala i samotná ePojisteni.cz liga. Pobyt pro celou rodinu v hodnotě deset tisíc korun či večeře s odvozem v podobě limuzíny.

Reklama

Související témata: