Hlavní obsah

Sparta znovu velebí svého Bóžu. Dovolí si jako já zamlada, vtipkuje Rada

Příbram

České publikum se nestačí divit. Zimní rumunská posila se dlouho plácala jen v juniorce - a teď je najednou Bogdan Vatajelu hnacím motorem fotbalistů Sparty. Upoutal na sebe hned v premiéře proti Plzni, v Příbrami pak dvěma skvělými akcemi a přesnými centry zařídil těsnou výhru 2:1. „Oba góly jdou za Bóžou, on je mužem zápasu,“ poukazuje autor obou tref Josef Šural.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bogdan Vatajelu oslavuje svou druhou asistenci během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Letenská z nouze ctnost se vším všudy. Až indispozice Václava Kadlece těsně před utkáním s Plzní přiměla Spartu, aby malého Rumuna nasadila na ligovou scénu. A fanoušci se nestačí divit, co Bogdan Vatajelu předvádí.

„Dlouho jsme čekali, než jsme ho nominovali do zápasu. Po vynucené změně jsme mu dali šanci. A vyplatilo se, on se nám odvděčil velice dobrým výkonem. Teď v Příbrami zase nacentroval na oba góly," líčí trenér Petr Rada.

Rumun stál milión eur a už se zdálo, že jeho nákup bude velkým propadákem. „Když nehraju, nikdo nemůže chválit mě ani klub, že mě koupil. Čekal jsem dlouho na svou šanci, ale byl jsem připravený. A teď jsem spokojený, protože jsme na svou stranu urvali těžký zápas," usmívá se také Bogdan Vatajelu.

V záloze má víc volnosti

„Má některé silné stránky. Výbornou kopací techniku, fantastickou levou nohu, nízkou postavu, dobrý driblink... Myslím, že je spíš záložník do ofenzívy, dovolí si na straně něco jako já - ale to už vy nepamatujete," připomíná Rada s nadsázkou svá reprezentační léta.

Rumun přitom přišel jako levý obránce. „V obraně by měl asi přece jen větší problém s komunikací. Zaplať pánbůh, kéž by mu forma takhle vydržela dál," přeje si kouč.

U rozhodující akce v nastavení byl také obránce Michal Kadlec, který ofenzívnímu Bóžovi jistí záda. „V záloze má víc volnosti hrát jeden na jednoho. A už na tréninku ukazoval, že levačku má výbornou. Před druhým gólem jsem čekal na jeho pohyb, výborně si naběhl a odcentroval," chválí Kadlec spoluhráče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články