Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 4:1Liberci stačil poločas. Slovan rozprášil Bohemians a potvrdil svou formu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Ekpai 1 : 0
35. Ekpai 2 : 0
45. Baroš 3 : 0
78. Berger (penalta) 3 : 1
89. Voltr 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce si v dohrávce 26. kola ePojisteni.cz ligy proti Bohemians 1905 s chutí zastříleli. V prvním poločase hned třikrát pokořili hostujícího brankáře Fryštáka, kterého v závěru střetnutí překonali ještě jednou a na domácím hřišti si došli pro jednoduché vítězství 4:1. Slovan si připsal čtvrtou výhru z posledních pěti ligových utkání, naopak Pražané podruhé v řadě prohráli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radostné gesto Ubonga Ekpaie ze Slovanu.

Článek
Fotogalerie

Severočeši zvítězili potřetí za sebou a posunuli se do horní poloviny tabulky na osmé místo. Čtyři kola před koncem mají jedenáctibodový náskok na sestupové příčky a jsou téměř zachráněni. Naopak "Klokani" po druhé porážce za sebou zůstali třináctí a od patnáctého Hradce Králové a šestnácté Příbrami je dál dělí jen čtyři body.

Bohemians přitom nezačali špatně a měli první velkou šanci. Kuchta ve třetí minutě postupoval ze strany na domácí branku, ale vypálil mimo. Od té doby už v první půli na trávníku kraloval Liberec a na startu 20. minuty otevřel skóre. Mikula si narazil s Vůchem a po jeho centru se přesnou hlavičkou k tyči prosadil Ekpai.

Ve 28. minutě hosté dostali míč do sítě, ale pomezní sudí nejspíš chybně odmával ofsajd. O sedm minut později Liberec po rychlé akci zvýšil. Baroš nahrál Breitemu a ten vysunul Ekpaie. Nigerijský záložník pod padajícím brankářem Fryštákem, který nastoupil místo zraněného Berkovce, poslal míč do sítě a poprvé v české lize dal dva góly v jednom utkání.

Na Liberci bylo vidět, že je ve velké pohodě a minutu před přestávkou se trefil potřetí. Na Karafiátovu kolmici si naběhl Baroš a dloubákem přehodil Fryštáka.

Po přestávce mohl zvýšit už na 4:0 Vůch, ale hostující gólman dobře zasáhl. Bohemians s příchodem střídajícího Jiráska přidali a soupeře zatlačili, jenže v koncovce dlouho potvrzovali, že jsou nejhůře střílejícím týmem ligy. Maškova zblokovaná rána skončila těsně nad a v 63. minutě hlavičkoval Šmíd vedle.

Pražané se dočkali až v 78. minutě. Rozhodčí Hrubeš zapískal spornou penaltu za údajnou Karafiátovu ruku a střídající Berger po minutě na trávníku s přehledem snížil střelou k tyči. Víc už však Bohemians nestihli a naopak minutu před koncem počtvrté inkasovali, když se po spolupráci dvou střídajících hráčů prosadil po Graiciarově přihrávce Voltr.

26. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)
Branky: 20. a 35. Ekpai, 45. Baroš, 89. Voltr - 78. Berger z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Koval. ŽK: Krch, Jindřišek (oba Bohemians). Diváci: 4947.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai, Bosančič (46. Voltr), Breite, Vůch (82. Šulc) - Baroš (69. Graiciar). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Fryšták - Nitrianský, Krch, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hubínek (56. Jirásek) - Martin Hašek ml., Mašek, Luts (77. Berger) - Kuchta (84. Kostka). Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: