Hlavní obsah

Rada trestán nebude. Uličný a spol. mají pro mourinhovskou oslavu pochopení

Praha
Aktualizováno

Trestat za pozitivní emoce by se nemělo, hájil se temperamentní kouč. A se svými argumenty uspěl. Disciplinární komise zastavila řízení s trenérem fotbalové Sparty Petrem Radou, který byl v Příbrami za vběhnutí na hřiště při oslavě vítezného gólu vykázán na tribunu. Členem disciplinárky je také bývalý trenér a známý bouřlivák Petr Uličný.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Petra Rady z vítězného gólu v Příbrami. Vběhl na hřiště, aby ho s hráči řádně oslavil...

Článek

Výbuch nadšení se vším všudy. Sparta v nastaveném čase vstřelila vítězný gól na 2:1, její trenér radostí vběhl na hřiště a poplácával své hráče po ramenou.

Závěrečné sekundy tedy strávil vykázán na tribuně mezi sparťanskými fanoušky. Po závěrečném hvizdu si s nimi padl kolem krku, dostal od nich klubovou šálu a skočil slavit zase na hřiště.

„Měl jsem radost, že jsme po krásné akci strhli vítězství na svoji stranu. Jsem impulsivní, spontánně jsem šel hráčům poděkovat. Viděl jsem to ve světě. Mourinho má všechny kalhoty prodřené a nic se neděje. A já jdu ven," poukázal Petr Rada na kolegu z Manchesteru United.

„Nikoho jsem neurážel. Jsem ale smířený. Půjdu na disciplinárku a tam si to s panem Uličným vyříkáme," avizoval, že členem komise je bývalý trenér Petr Uličný, který na lavičce také dával průchod emocím.

Nejen proto komise od dalšího trestu upustila. „Vzhledem k tomu, že nedošlo závažným způsobem k narušení řádného průběhu hry, považuje komise samotné vyloučení trenéra na tribuny za dostatečné opatření," konstatuje předseda disciplinárky Richard Baček.

Sparta i Plzeň platí za fanoušky

Letenští nicméně bez pokuty nevyvázili, tradičně platí za nepřístojnosti svých fanoušků. Tentokrát ve šlágru s Plzní.

Sparta za pronesení a použití pyrotechniky, vhazování na hrací plochu a pokřiky Jude Slavie dostala pokutu 60 tisíc korun, Viktoria pak za použití pyrotechniky a nevhodných transparentů 50 tisíc.

Stop na jedno utkání za čtyři žluté karty vyfasovali Marek Bakoš, Tomáš Hájek (oba Plzeň), Admir Ljevakovič (Teplice), Josef Šural (Sparta) a Peter Olayinka (Dukla). Ondřej Kušnír (Dukla) si za osmé napomínání nezahraje hned dvakrát.

Reklama

Související témata: