Hlavní obsah

Statistika: Jihlava uštvala Brno, naběhal se i Lafata

Praha

Jde jim o všechno, a tak museli zabrat. Boj o záchranu s sebou nepřináší jen nutnost zlepšit se po fotbalové stránce, ale také odevzdat na hřišti více bojovnosti a odhodlání. To se přesně povedlo fotbalistům Jihlavy v souboji s Brnem, neboť většinu měřitelných statistik 26. ligového kola ovládli právě hráči z Vysočiny. Domácí navíc jihomoravské derby ovládli jasně 3:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost střelce druhého gólu Jakuba Fulneka z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Zachránění ještě nejsou, urvali však zlaté tři body. Nejběhavějším hráčem uplynulého kola se navíc stal středopolař Vysočiny Lukáš Zoubele, který urazil téměř 12 kilometrů.

Druhým mužem této statistiky se stal ukrajinský záložník Borys Tašči právě ze Zbrojovky. Svůj přínos pro Spartu potvrdil i veterán David Lafata, který skončil třetí s výsledkem rovněž nad 11,8 kilometru.

Jihlavští vynikali rovněž v počtu sprintů. Lotyšský útočník Davis Ikaunieks sprintoval celkem 565 metrů (nejvíc v kole) a absolvoval dohromady 24 sprinterských náběhů. Jeho spoluhráč debutující v základní sestavě Marin Popović zase předvedl hned 31 sprintových náběhů.

Mezi týmy opanovala metry ve sprintu Příbram (2302). Vůbec nejběhavějším týmem kola se opět stali Bohemians Praha 1905 (17 933 metrů).

Reklama