Hlavní obsah

Zaspali jsme a ztratili vyhraný zápas. Těžko se to kouše, smutnili Plzeňští

Jablonec nad Nisou

Dvacetiminutovka, která může fotbalisty Plzně stát mistrovský titul. V Jablonci dominovali, po prvním poločase díky trefám Andrease Ivanschitze o dva góly vedli a směřovali k důležitému vítězství. Jenže po pauze na dvacet minut vypadli z role. Přihlíželi, jak domácí likvidují její náskok. „Nastoupili jsme s pocitem, že se nám nemůže nic stát," zlobil se trenér Zdeněk Bečka po sobotním duelu v Jablonci (2:2).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Plzně David Limberský a Jan Kopic po zápase v Jablonci, který skončil 2:2. Plzeň si tak zkomplikovala boj o mistrovský titul.

Článek
Fotogalerie

Pro Viktorii se jedná o obrovskou komplikaci v boji o ligový trůn. Nyní zase ona musí čekat na zaváhání Slavie. Pokud se tak nestane, titul získají červenobílí. „Teď je na tahu Slavia. Pro nás je to velká komplikace. Věděli jsme, že když čtyřikrát vyhrajeme, nikdo nás už nedohoní," povzdechl si Bečka, který nemá vysvětlení, proč Viktoria vstoupila do druhého poločasu tak pasivně.

„Do hlav hráčů nevidím. Bohužel se nám to opakuje. Před týdnem s Duklou druhý poločas také nebyl bůhvíjaký. Ta na rozdíl od Jablonce šance nevyužila," uvedl Bečka. Jeho mužstvo se nedokázalo vypořádat se změnou v rozestavení Jablonce, kouč Zdeněk Klucký navíc provedl dvě střídání. Do hry poslal útočníka Doležala a záložníka Masopusta. Doležal během pár minut vstřelil dvě branky.

„Úplně jsme zaspali začátek druhé půle. Soupeř změnil rozestavění, přišel Doležal, který udržel míče. My jsme vypadli z hry. Dělal nám problém systém hry, nezvládli jsme to, dostali jsme dva góly. Dá se říct, že jsme ztratili vyhraný zápas. Těžko se to kouše," litoval záložník Tomáš Hořava. „Vítězství by pro nás bylo nesmírně důležité, bohužel... Ale pořád je o co hrát, liga je vyrovnaná, Slavia může také ztratit," dodal Hořava.

Risk s Kozáčikem

Viktoria reagovala dvěma změnami v sestavě, kýžený třetí gól už ale nevystřelila. V závěru zariskovala, když na rohový kop v nastaveném čase vyběhl i brankář Kozáčik. „Byl to risk. Kdyby dal gól, plácali jsme se po ramenou, jak jsme to udělali dobře. Zkoušeli jsme cokoli, abychom si vzali výhru zpátky. Nepovedlo se," pověděl Bečka.

Tah plzeňské lavičky překvapil hráče obou týmů. „Nečekal jsem, že tam Matúš přiběhne, asi měl takové pokyny," reagoval Hořava. „Byli jsme překvapení, že šel Kozáčik na roh za stavu dva dva. Plzeň ale hraje o titul, potřebovala vyhrát," sdělil jablonecký Ondřej Mihálik.

Reklama

Související témata: