Hlavní obsah

Tahoun Šural je mimo, Sparta hledá jinou zbraň proti Liberci

Praha

Střeží třetí příčku a prožívají jeden z nejklidnějších závěrů sezóny za poslední léta. Duel s Libercem je pro fotbalisty pražské Sparty nejprestižnější ze čtyř, které ještě do konce ligy zbývají. Už jen proto, že řada sparťanů včetně trenéra Petra Rady ve Slovanu působila. Naopak liberecký kouč Jindřich Trpišovský trénoval ve Spartě mládež a na podzim se ho letenský klub neúspěšně snažil získat k A-týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Liberce (vlevo) a Lukáš Juliš ze Sparty v podzimním vzájemném duelu.

Článek

Spousta sparťanských fotbalistů má libereckou minulost. Řada z nich ovšem nastoupit nemůže. Koubek, Hovorka a Martin Frýdek jsou zranění, Šurala vyřadil ze hry karetní trest.

Absence posledně jmenovaného může být pro mužstvo problém. Šural se stal jarním tahounem, v posledních dvou zápasech dal tři branky.

„Jeho absence je komplikace, ale doufám, že se na naší hře neprojeví. Máme několik variant, jak ho nahradit. Třeba Čermáka, Juliše. Uvidíme," říká asistent trenéra Stanislav Hejkal.

„Pepa je tahoun jara, minule v Příbrami dal oba góly. Je produktivní, určitě nám chybět bude. Věřím, že za něj trenér najde dobrou alternativu. Hrajeme doma, nebude to jen o jednom hráči," přidává se záložník či obránce Lukáš Mareček.

Slovan čekají dva fotbalové svátky

Liberec vyhrál poslední tři ligová utkání a z posledních šesti kol prohrál jediné. Proto se po výhře nad Bohemians vyhoupl na osmou příčku. Tedy nejvýš za celý ročník.

„Jsou v klidu a nemají u nás co ztratit. Jak je známe, půjdou do nás a budou se snažit nás dokopat. Musíme se jim v tvrdosti vyrovnat, pak zápas zvládneme," přemítá Mareček.

Slovan je prakticky definitivně zachráněn. Jeho kouč si libuje, že na hráčích je to vidět, jsou daleko víc v pohodě.

„Čekají nás teď dva fotbalové svátky, nejprestižnější utkání pro Liberec. Nejprve na Spartě a pak doma s Jabloncem. Vidím v nás velikou touhu a narůstající kvalitu. Věřím, že máme šanci na Letné uspět," ujišťuje Jindřich Trpišovský.

Utkání Sparta - Liberec se hraje v neděli od 17:00. Přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: