Hlavní obsah

Neztráceli jsme hlavu, vracel se Sýkora ke dvěma nevydařeným duelům Slavie, když skolila Klokany

Praha

Rozesmátý od ucha k uchu byl záložník Slavie Jan Sýkora po triumfu na hřišti Bohemians 1905. A nebylo divu, když jeho tým získal v boji o titul tři kola před koncem dvoubodový náskok, přičemž třiadvacetiletý borec měl na triumfu 3:1 zásadní podíl. Na první gól týmu z Edenu přihrál, třetím pak zlomil odpor Klokanů. A dál může snít o první ligové korunovaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Jan Sýkora.

Článek

Dva duely předcházející bitvě s Bohemians jste herně nezvládli. Byli jste následně nervózní? Byla příprava před utkáním v Ďolíčku hodně napjatá?

Neztráceli jsme hlavu. Po dvou herně nevydařených zápasech se starší a zkušení kluci snažili vše usměrnit. Jednoznačnými lídry jsou v tomhle směru Milan Škoda s Jirkou Bílkem a Přemkem Kovářem. Přidal se i Pepa Hušbauer.

Je složité vypořádat se s tlakem, který boj o titul obnáší?

Pochopitelně vnímáme výsledky Plzně, ale maximálně se soustředíme na vlastní výkony. Když nebudeme zvládat naše duely, bude úplně jedno, jestli náš protivník zaváhá.

Vy jste se podle všeho při konfrontaci s Bohemians dokázal od všeho oprostit velmi dobře. Hrál jste ve velké pohodě, parádním centrem vybídl Mingazova ke gólu, a pak jste sám triumf pečetil.

Neřešil jsem nic, než vlastní a týmový výkon. Před prvním gólem jsme si shodou okolností s Mingazovem prohodili strany, a protože jsme měli ve hře dva gólový útočníky, byl pokyn dávat hodně centrů do pokutového území. V tomhle případě si míč našel Mingazov. A co se týče mého gólu, z deseti pokusů se stejným způsobem trefím jednou. Ale vyšlo to parádně.

Nyní máte dvoubodový náskok na Plzeň a do finiše zbývají tři kola. Je to situace, která vám dodá klid nebo spíše bude pro psychiku přítěží?

Myslím, že máme dost zkušených kluků, abychom boj o titul zvládli úspěšně. Jsem přesvědčený, že náskok přibližující Slavii titul nám nohy svazovat nebude. Osobně hraju o první místo poprvé. A moc bych si přál ligu ovládnout. Stejně je na tom mnoho dalších kluků v kabině. To bude naše výhoda.

Ze třech posledních duelů dvakrát nastoupíte proti stejným soupeřům jako Plzeň. Kalkulujete, jestli ještě může váš protivník zaváhat, a tudíž budete mít cestu k titulu snadnější?

Nebylo by správné, jakkoliv spekulovat. Musíme jít vlastní cestou. S hrou, kterou jsme předvedli proti Bohemce, to zvládneme a titul vybojujeme.

Reklama

Související témata: