Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:0Fotbalisté Brna po výhře nad Zlínem nakročili k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Řezníček 1 : 0
65. Pavlík 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna porazili ve 27. ligovém kole Zlín 2:0 a výrazně se přiblížili k záchraně. Na předposlední Hradec Králové mají tři kola před koncem soutěže osmibodový náskok. Oba góly vstřelila Zbrojovka hlavou, v závěru prvního poločasu otevřel skóre Jakub Řezníček a druhou branku přidal v 67. minutě Petr Pavlík. Brno doma v lize bodovalo se Zlínem posedmé za sebou.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost brněnského střelce Jakuba Řezníčka poté, co skóroval v duelu se Zlínem.

Článek

Trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec po špatném výkonu a prohře v minulém kole v Jihlavě sáhl v sestavě ke třem změnám. Do nominace se nedostal obránce Jablonský a jen na lavičce zůstali zahraniční hráči Ashiru a Tašči.

Brňané i tak zápolili celý úvodní poločas s nervozitou a nepřesnostmi. Dlouho byla jediným vzrušujícím momentem situace ze druhé minuty, kdy se na kluzkém trávníku po pádu srazili hostující středopolař Holík s brankářem Melichárkem, který si narazil bolestivě nohu. Po ošetření ale pokračoval ve hře.

Zlín s Vukadinovičem na hrotu útoku se zaměřil na pozornou defenzivu. Zbrojovka se snažila poněkud stereotypně nakopávat dlouhé míče, které ale většinou nenacházely spoluhráče.

Domácí dlouho brankáře Švengera neprověřili, ale po nevýrazném výkonu se na ně usmálo v nastavení první půle štěstí. Po rohovém kopu našel Zavadil přesně Řezníčka, který hlavou vstřelil vedoucí gól.

Náskok Brňany po změně stran uklidnil. Zpřesnili hru, získali územní převahu a také častěji zakončovali. Zlín hrozil postupnými útoky, nejblíže k vyrovnání měl Jugas, jehož střelu stačil Melichárek vyrazit.

Aktivnější domácí přidali v 67. minutě druhý gól. Řezníček unikl po levé straně a Pavlík hlavou s pomocí břevna poslal míč za čáru.

Vzápětí došlo ke kuriózní situaci, když rozhodčí Hrubeš po faulu na hranici domácího vápna ukázal na penaltový puntík. Po konzultaci s pomezním ale svůj výrok odvolal. Následnou bombu Gajiče z přímého kopu brněnský brankář vyboxoval. V závěrečné čtvrthodině byl Zlín aktivnější, na výsledku se už ale nic nezměnilo.

27. kolo první fotbalové ligy
Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Řezníček, 67. Pavlík. Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Flimmel. ŽK: Polák - Gajič. Diváci: 4418.
Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Zavadil, Polák - Přichystal (89. Sedlák), Krejčí (87. Tašči), Lutonský (63. Ashiru) - Řezníček. Trenér: Habanec.
Zlín: Švenger - Kopečný, Jugas, Gajič, Matejov (63. Bačo)- Traoré, Hnaníček - Štípek (66. Fantiš), Holík, Bartolomeu (80. Mlýnek) - Vukadinovič. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: