Hlavní obsah

Plzeň hledá kanonýra. Zálusk si dělá na bombarďáka, který zářil v Evropské lize

Krasnodar/Praha

Viktoria Plzeň se pere o titul v české lize, ale určitě už myslí i na další ročník. A hledá posily. V Rusku si vyhlédla kanonýra Nikolaje Komličenka, který zářil v Evropské lize a v Čechách si udělal dobré jméno také v barvách Liberce. Ve Slovanu byl na podzim na hostování, pak si jej ruský klub stáhl zpět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský a Nikolaj Komličenko po utkání na Julisce. Možná se blíží doba, kdy bude útočník opět nastupovat v české nejvyšší soutěži, ale v barvách Plzně.

Článek

Komličenko zazářil v Evropské lize v barvách Slovanu Liberec, pak ale zmizel ze scény. I když měl útočník zájem dál působit v zahraničí, jeho domovský klub Krasnodar si jej stáhl z hostování. A pak paradoxně nedal jednadvacetiletému forvardovi šanci, v lize si nezahrál ani minutu, nastupoval jen za rezervu.

„Je to velmi zvláštní. Hráč v České republice ukázal, že má kvalitu a je schopný se prosadit. A to jak v české lize, tak v té Evropské. A od Krasnodaru pak nedostal šanci," citují ruská média nejmenovaný zdroj, který je dobře obeznámený se situací fotbalisty. „Návrat hráče byl iniciativou klubu, ne chtěl zůstat v Evropě."

Komličenko hrál na podzim v Liberci a v jeho dresu vstřelil sedm branek, z toho čtyři v Evropské lize. Ruská média zájem Plzně o hráče přisuzují také tomu, že Viktorii bude od nové sezóny trénovat Pavel Vrba, jenž naposledy působil v Anži Machačkala.

Plzeňský klub zatím zájem o útočníka nekomentoval.

Reklama