Hlavní obsah

Jablonec vytěžil z obou derby s Libercem čtyři body. Není to jen o štěstí, ale o práci, řekl kouč Klucký

Liberec

Třebaže kouč Zdeněk Klucký převzal trenérskou taktovku fotbalistů Jablonce až ke konci podzimní sezóny, může se pochlubit výbornou bilancí v prvoligových soubojích se sousedním rivalem z Liberce. Na vítězství 3:0 z jabloneckého stadiónu navázal jeho tým i remízou 1:1 v podještědském derby v Liberci. „Nebylo to jen o štěstí,“ řekl Klucký.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Diviš z Jablonce odehrává míč před dotírajícím libereckým Milanem Kerbrem v utkání první ligy.

Článek

Čemu přičítáte úspěšné výsledky Jablonce právě v duelech s libereckým protivníkem?

Je to především o tvrdé práci. To, že jsme vytěžili z derby celkově čtyři body, nemůže být jen tím, že by nám přála štěstěna. Podzimní zápas byl jasnou záležitostí. V odvetě jsme sice vyrovnali v nastaveném čase a v poslední vteřině, ale už předtím jsme mohli v první poločase vstřelit dvě branky. Pak by se to asi vyvíjelo jinak.

Pro vás jsou zdejší derby o to pikantnější, že jste v Liberci působil jako asistent tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého v mistrovské sezóně 2011/2012 i při bronzovém umístění mužstva o rok později.

S Libercem jsem se střetl po svém odchodu ze Slovanu už jako asistent trenéra Petra Rady při angažmá v Jihlavě, ale tentokrát jsem hlavním trenérem a s tím je spojena mnohem větší zodpovědnost. Výhodou pro mě je, že liberecké prostředí znám. Někteří lidé v klubu jsou stejní jako tehdy. Jsem rád, že jsem je viděl. Ale každý sedíme takříkajíc na jiné straně lavičky a jsme soupeři. Proto mě těší, že si odvážíme do Jablonce bod.

Jak se tedy ohlížíte za dramatickým zápasem?

Vstoupili jsme do něj aktivně. Měli jsme hodně prostoru na obou stranách. Dostávali jsme se do dobrých protiútoků, které jsme nedokázali proměnit. Nastřelili jsme břevno. Ve druhé půli to už bylo vyrovnané. Když dal Liberec gól, hrálo se vabank a podařilo se nám vyrovnat. Bod je z naší strany zasloužený, nebyli jsme horším mužstvem.

V předešlých kolech byl jabloneckým „žolíkem" Mihálik, který dovedl v roli střídajícího hráče skórovat. Nyní jej v tomto směru ideálně zastoupil Mehanovič.

Ondřej Mihálik odehrál velmi dobré utkání proti Plzni, proto jsme ho nechali v základní sestavě. Mehanovič začínal v Liberci na lavičce náhradníků, ale splnil to, proč šel ve druhé půli na hřiště. Umí vystřelit, a nakonec nám pěknou střelou zajistil remízu.

Na soupisce pro zápas nebyl nejen zraněný Matěj Hanousek, ale ani Petr Jiráček. Co s ním je?

Jiráček má něco s kyčlí, netrénuje a marodí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články