Hlavní obsah

Odchovanec udeřil. Koreš se po kalvárii poprvé trefil právě na Slavii. Nevzal jí titul...?

Praha

Paradoxní příběh. Je píseckým odchovancem, ale od juniorských let patřil fotbalové Slavii. Zahrál si za ni i Evropskou ligu proti Janovu. Později začal putovat po hostováních v Mladé Boleslavi, Českých Budějovicích a Zlíně. Loni v létě mu smlouva v Edenu vypršela a odešel do Dukly. A teď Štěpán Koreš premiérový gól od návratu na trávníky po dlouhém zranění kolenních vazů vstřelil stylově právě Slavii a zkomplikoval jí tak cestu za titulem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Antonín Barák ze Slavie, Marek Hanousek a Štěpán Koreš, oba z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní už se pomalu viděli s mistrovským pohárem v rukou. Remíza 2:2 s Duklou ovšem jejich postup přibrzdila. A není tak docela vyloučeno, že autor gólu na 1:1 možná svůj bývalý klub o titul připravil.

„Mám tady pořád pár kamarádů a nevnímám to tak, že jsem je třeba připravil o titul. Situaci jsme jim trochu zkomplikovali, ale pořád mají dvě kola před sebou. Věřím, že si titul ještě sami uhrají," usmívá se záložník, který trefu slavil. „Byl jsem plný emocí, čím vším jsem si po zranění prošel. V tu chvíli vůbec nevnímáte, že gól dáváte zrovna Slavii," omlouvá se Koreš sešívaným.

Na pískot je v Edenu zvyklý

Sobotní příhoda je o to paradoxnější, že slávistu v létě koupila Dukla ve chvíli, kdy byl jejím trenérem současný kouč Slavie. Až po 5. kole se Jaroslav Šilhavý přesunul do Edenu - a teď mu tam hráč, jehož si před sezónou vyhlédl, pěkně zatopil!

Vděku slávistů se Koreš samozřejmě nedočkal. Když v 62. minutě střídal, domácí fanoušci pískali. „Já si tady taky zažil své. Když jsem ve Slavii působil, celkově se nám tehdy moc nedařilo. Je to jejich věc," připomíná záložník, že na pískot z vršovických tribun je dávno zvyklý.

Reklama

Související témata: