Hlavní obsah

Diviš a Považanec se chtějí v Jablonci ještě více prosadit

Jablonec nad Nisou

Hodně společného mají v probíhající ligové sezóně fotbaloví záložníci Jaroslav Diviš a Jakub Považanec. Momentálně hájí barvy FK Jablonec, kam přišli v zimě z klubů, v nichž patřili k oporám a základním článkům sestavy. Jenže v jabloneckém týmu zatím spíše bojují o pevnější místo a čekají i na první střelecké úspěchy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Diviš z Jablonce odehrává míč před dotírajícím libereckým Milanem Kerbrem v utkání první ligy.

Článek

Diviš odehrál na podzim za Slovácko všech šestnáct zápasů a vstřelil tři góly, z toho hned v prvním kole dva v Praze na Letné do sítě Sparty. V dresu Jablonce bylo pro něj dosud největším zážitkem nedávné podještědské derby v Liberci. A to i proto, že za liberecký Slovan nastupoval v sezóně 2009/2010.

Zápas Liberec-Jablonec okořenil i souboj dvou ještě podzimních spoluhráčů ze Slovácka. Právě Diviše a libereckého Milana Kerbra. „Na tenhle duel v derby jsem se těšil. S Milanem se docela navštěvujeme i teď, když působíme na severu Čech. Známe se dlouho ze společného angažmá v Uherském Hradišti. A že jsme se utkali jako soupeři, bylo zajímavé," líčil Jaroslav Diviš. Dokonce se potkávali na hřišti i v osobních soubojích. „I na tréninku jsme hráli proti sobě a je jasné, že hráči si nic nedarují," usmál se jablonecký záložník.

Vyrovnávací gól neviděl

Považanec byl do zimy klíčovým hráčem pražské Dukly, nechyběl ani v jediném podzimním zápase. Zaznamenal dvě branky, jednu shodou okolností právě při startu Dukly v Jablonci, kde Pražané remizovali 1:1.

A od začátku jara si zvyká na nové prostředí. V Jablonci většinou naskakuje do hry z pozice střídajícího hráče, což byl i případ utkání v Liberci. „Šel jsem na trávník s cílem, abychom se snažili vstřelit gól. Ať už nejlépe já sám, nebo někdo z týmu. Na tom, kdo skóruje, nezáleží. Nakonec se povedlo Mehanovičovi vyrovnat v poslední vteřině nastaveného času na 1:1, ale gól jsem neviděl. Byl na mě faul, ležel jsem na zemi. Jen jsem se zdvihl a slyšel jsem radost spoluhráčů," vykládal Považanec po zápase.

Na svoje první derby za Jablonec proti Liberci bude mít tedy dobré vzpomínky. „Výsledek je pro nás úspěchem. Jeli jsme do Liberce s přáním vyhrát, ale po nepříznivém průběhu z naší strany musíme brát i remízu. Doufám, že v tabulce už zůstaneme před Slovanem Liberec. Zatím jsem v Jablonci spokojený," přemítal slovenský záložník.

Jablonečtí mají pro zbytek sezóny velkou motivaci. „Hostíme Teplice a jedeme do Karviné. Doufám, že uhrajeme minimálně čtyři body. Osobně usiluji o to, abych se trvaleji dostal do sestavy. Ve středu zálohy je hráčská konkurence, ale to patří k fotbalu," dodal Považanec.

Reklama

Související témata: