Hlavní obsah

Zlatý kapitán Vachoušek se loučí. Člen Klubu legend po sezóně skončí

Aktualizováno

Fotbalová liga přijde o další osobnost. Kapitán fotbalistů Teplic Štěpán Vachoušek po sezóně ukončí profesionální kariéru. Sedmatřicetiletý záložník se rozloučí v domácím zápase s Duklou. Severočeský klub přinesl informaci na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Štěpán Vachoušek během víkendového utkání s Bohemians 1905.

Článek

Kapitán zlaté české jedenadvacítky z roku 2002 dává fotbalu sbohem. Dlouholetého kapitána teplického týmu Štěpána Vachouška čekají poslední dva zápasy v ligové kariéře. V sobotu v Jablonci a k závěrečnému loučení pak dojde v posledním kole doma proti Dukle v sobotu 27. května od 17:00.

"Doražte všichni na můj poslední zápas v kariéře. Těším se, že se budu moct rozloučit s fanoušky na Stínadlech, tak ať je vás tu co nejvíce," zve Vachoušek na speciální zápas. Všichni fanoušci budou mít vstup na utkání zdarma, pro prvních pět set diváků nad osmnáct let bude navíc připraveno 1+1 pivo zdarma, z přítomných permanetkářů pak klub vylosuje jednoho, který vyhraje podepsaný dres Štěpána Vachouška.

V Marseille si zahrál s Drogbou

Člen Klubu legend se může pochlubit bohatou kariérou. Vachoušek v lize debutoval před 19 lety. V roce 2002 přestoupil z Teplic do Slavie za 35 miliónů korun, což tehdy byla rekordní částka mezi českými kluby.

Ofenzívní záložník poté působil v Marseille, kde se potkal v jednom týmu například s Didierem Drogbou, a Austrii Vídeň. V roce 2008 se vrátil do mateřského teplického celku, kde až na krátké hostování ve Spartě vydržel dodnes. Rodák z Duchcova v české lize zasáhl do 315 zápasů a vstřelil 48 gólů.

Reprezentaci do 21 let Vachoušek v roce 2002 dovedl k titulu mistrů Evropy. Za seniorský národní výběr odehrál 23 utkání a dal dvě branky, byl také u zisku bronzových medailí na EURO 2004.

Reklama

Související témata: