Hlavní obsah

Ligové milníky: Nováček se uvedl skalpem Sparty. Pomsta po letech může být krutá

Nikdo netušil, že sérii 33 zápasů bez porážky ukončí úřadující šampión právě na hřišti nováčka, který se vrátil mezi elitu po dlouhých sedmi letech. Ale stalo se. Právě senzačnímu vítězství Hradce Králové nad Spartou (2:1) ze startu sezóny 2010/11 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Paradoxem je, že právě Sparta může letos poslat Votroky zase zpátky do druhé ligy...

Nováček se uvedl skalpem Sparty

 
Článek

Červenec 2010. Hradce Králové nikdy netrhal divácké rekordy, ale tenkrát bylo na Malšovickém stadiónu narváno. „Tehdy jsem to komentoval, že přišly čtyři tisíce tříhlavých diváků. Kapacitu jsme měli oficiálně jen čtyři, pět tisíc, ale hlediště bylo plné a všichni fandili," usmívá se trenér Václav Kotal, dlouholetý hráč Sparty.

Letenští zažili kruté vystřízlivění. Bombarďák Bony Wilfried stačil ještě vyrovnat, ale hradecký objev Václav Pilař rozhodl o senzační výhře Votroků. Dlouhá sparťanská šňůra bez porážky skončila, plný stadión oslavoval své hrdiny.

„Šlo o první utkání po postupu. Taktika nám vyšla a dočkali jsme se pro trenéry nejkrásnějšího zážitku. Sparta se neporáží každý den... I když my jsme ji zdolali také o rok později, takže doma jsme tenkrát proti ní byli stoprocentně úspěšní," vzpomíná Kotal.

Letenští teď po sedmi letech dostali možnost kruté pomsty. V utkání 29. kola hrají v sobotu od 17:00 s Hradcem doma. A pokud Bohemians s Jihlavou v souběžně hraných zápasech zvítězí a Votrokům se totéž nepodaří na Letné, budou Východočeši už jistým sestupujícím.

Reklama