Hlavní obsah

Sevilla, Liverpool či Celtic! Slavii a Plzni se rýsují překážky k pokladu z Ligy mistrů

Praha
Aktualizováno

Ještě nemají klid, aby si prohlíželi potenciální soupeře v kvalifikaci Ligy mistrů. Fotbalisté Slavie i Plzně nejprve potřebují ze vzájemné bitvy urvat domácí titul. Až pak nastudují, co je čeká. V létě půjde každopádně o hodně. Vždyť účast ve skupině Ligy mistrů může vynést nějakých 450 miliónů korun. Pro český klub hotový poklad!

Foto: Phil Noble, Reuters

Českého soupeře bereme! Liverpoolští Georginio Wijnaldum (vpravo) a Roberto Firmino se radují v posledním ligovém duelu.

Článek

Vše pro titul! Slavii, která má kolo před koncem domácí soutěže dva body k dobru, i Plzni je jasné, že z mistrovské části kvalifikace Ligy mistrů bude do hlavní soutěže mnohem blíž než z větve nemistrovské.

Viktoria má naopak díky minulým sezónám výhodu v lepším pohárovém koeficientu 40,635, který je směrodatný pro nasazení. Sešívaní vědí, že s koeficientem 8,135 budou každopádně ve všech variantách nenasazení.

Spousta evropských lig už o víkendu skončila, seznam účastníků předkol se tedy plní.

Již začátek bude pro Slavii těžký

Začněme tedy vyhlídkami vedoucí Slavie. Pokud titul udrží, začne ve 3. předkole mistrovské části jako nenasazená. Jejími soupeři by pak mohly být pohárově velmi ostřílené týmy - Olympiakos Pireus, Celtic Glasgow, Salcburk, FC Kodaň (i se současným stoperem sešívaných Lüftnerem v sestavě...), Ludogorec Razgrad, Borisov, APOEL Nikósie či Maribor.

V případě postupu by ve 4. předkole narazila na úspěšné týmy ze stejného okruhu soupeřů.

Pokud by titul v závěrečném kole ztratila, ve 3. předkole nemistrovské části by číhaly Dynamo Kyjev, Ajax Amsterdam, CSKA Moskva, Bruggy a Steaua Bukurešť.

V případě postupu by pak ve 4. předkole čekala ještě větší palba - Sevilla, Liverpool či třeba AS Řím nebo Neapol (italská liga ještě neskončila).

Také Viktoria má dvě varianty

Jak je na tom Plzeň? Pokud získá titul, ve 3. předkole mistrovské části bude určitě nasazená a soupeři tudíž hratelnější - Astana, Partizan Bělehrad, Rijeka, Rosenborg, Beer Ševa či Constanta.

V případě postupu by si nasazení nejspíš Plzeň ponechala i pro 4. předkolo. Soupeři Viktorie by pak mohly být Ludogorec Razgrad, Borisov, APOEL Nikósie či Maribor.

Pokud půjde do kvalifikace jako vicemistr, čekají na Plzeň ve 3. předkole Young Boys Bern, Nice, vítěz řeckého play off, případně i Steaua Bukurešť.

V případě postupu by pak byla Plzeň ve 4. předkole nenasazená, takže by jí hrozila silná společnost jako Slavii - Sevilla, Kyjev, Ajax, Liverpool a AS Řím nebo Neapol.

Reklama

Související témata: