Hlavní obsah

Kouč Rada o trenérské situaci ve Spartě: Nejsem zatrpklý!

Karel FeltSport.czPrávo

Kouč Petr Rada ve Spartě končí. V sobotu ho čeká na Slovácku poslední zápas. Od léta má mužstvo převzít Ital Andrea Stramaccioni. Rada vedl Spartu dosud v devíti zápasech. Pětkrát vyhrál, třikrát remizoval, jednou prohrál. Účinkování ve Spartě bere jako cennou zkušenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Petr Rada během utkání s Plzní.

Článek

Už vám vedení Sparty oficiálně sdělilo, že na Letné končíte?

V úterý mi generální ředitel Adam Kotalík řekl, že Sparta jedná s italským trenérem a je to na dobré cestě, takže končím. Poděkoval mi za odvedenou práci.

Cítíte zklamání z jednání Sparty?

Rozhodně ne! Nijak jsem nezatrpkl a přijetí nabídky v žádném případě nelituji. Takhle to ale ve fotbale chodí, trenéři přicházejí a odcházejí. Já si především vážím šance, kterou mi na Letné dali a děkuji za ni. Vždyť Sparta je náš největší klub. Trénovat ji je velká čest a ohromná zkušenost.

Bál jste se něčeho, když jste na Letnou šel?

Teď to mohu říct, reakce fanoušků, ale byli výborní.

Z reakce kabiny jste obavu neměl?

Vůbec ne! Kabina je zdravá, myslím tím povahově, je srovnaná a funguje v pohodě. Co se týká zranění, tolik marodů jsem nikde nezažil, stejně jako to, abych v pěti zápasech měnil sestavu v den utkání. Kdybychom neměli takovou marodku... Ale to nemá smysl, o kdyby fotbal není.

Jak jste spokojený s bilancí ve Spartě?

Mohli jsme uhrát víc. Neskousl jsem dosud porážku v Jihlavě. Remízu na Slavii beru jako vítězství. Porazili jsme po třech letech Plzeň a také Liberec. Možná, kdybychom v Edenu opravdu vyhráli, odvíjel by se zbytek jara jinak. Slavia i Plzeň ztrácely... Ale to jsme zase u kdyby.

Přiznejte, nedoufal jste alespoň trochu, že zůstanete?

Ve skrytu duše ano, chystal jsem plány před novou sezónou, včetně posil. Chtěl jsem jít od nuly, ale s jasným cílem - vyhrát domácí pohár, bojovat o titul, a získat ho. Sparta jiné cíle mít nemůže. Rozhodnutí vedení klubu, ukončit se mnou spolupráci, ale plně respektuji.

Kdyby vás Sparta ještě někdy oslovila...

Tak jsem připraven jí pomoci. Mám k ní vztah a nabídka Sparty se prostě neodmítá za žádných okolností.

Říkal jste, že jedinou nabídku, kterou jste v poslední době dostal, bylo na nižší tarif. Opravdu jiná nepřišla?

Opravdu ne. Trénovat Spartu a něco někde shánět, to by byl přece nesmysl. Nikam jsem se nikdy necpal, na nabídky jsem čekal. Samozřejmě chci trénovat dál.

Reklama

Související témata: