Hlavní obsah

Statistika: Ani sprinteři kola Hradec Králové v lize nezachránili

Praha

Hořký paradox pro fotbalisty Hradce Králové. Fitness statistiky 29. ligového kola pasovaly do role nejlepších sprinterů hned dva hráče jejich týmu, ani mimořádné běžecké výkony však Votroky v nejvyšší soutěži nezachránily. Nejvíc metrů ze všech pak naběhal Ladislav Takács z Mladé Boleslavi.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Za rok na shledanou...? Fotbalisté Hradce Králové bezprostředně po sestupu do druhé ligy.

Článek
Fotogalerie

Hradec na Spartě po bojovném výkonu padl 2:3 a definitivně tak kolo před koncem sestoupil do druhé ligy. Pád neodvrátili ani Tomáš Malinský s Ladislavem Martanem, kteří v sobotu urazili nejvíc metrů ve sprintu ze všech. Prvně jmenovaný sprintoval 399 metrů, Martan jen o devět metrů méně.

Na sedmé pozici se navíc umístil jejich spoluhráč Jan Mudra (312 metrů) a Hradec byl tak jediným mužstvem, které mezi nejlepší desítkou mělo hned tři své zástupce. Nejvíc sprintových náběhů (27) předvedl zlínský útočník Antonin Fantiš.

Nejlepším maratóncem kola se pak stal mladoboleslavský záložník Ladislav Takács. V duelu se Slavií (1:2) naběhal 12 004 metrů. Hranici 12 tisíc překonali i další dva hráči. Petr Ševčík z Liberce si připsal 12 071 metrů, hradecký Petr Schwarz 12 001 metrů.

Nejvíc metrů naběhalo z týmů Slovácko (117 334). Rychlostní disciplínu ovládl Liberec, jenž ve sprintu nastřádal 2239 metrů.

Reklama