Hlavní obsah

Hradec - Bohemians 1905 1:0Hradci zajistil výhru na rozloučenou osmnáctiletý obránce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Čech 1 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové se v posledním kole rozloučili s nejvyšší soutěží vítězstvím 1:0 nad Bohemians 1905. O výhře východočeského celku, který po roce opět sestoupil do druhé ligy, rozhodl osmnáctiletý obránce František Čech.

Článek

Hradecký trenér Havlíček tentokrát při řešení personální krize v obraně nesáhl do dorosteneckého mužstva, ale na pravý kraj defenzivní čtveřice nasadil Milana Černého, který obvykle nastupuje v pozici ofenzivního záložníka.

První poločas byl bez vzruchu a bylo znát, že obě mužstva vlastně nemají o co hrát. Bohemians se v první lize zachránili už v minulém kole právě na úkor Hradce. Domácí se jen třikrát dostali k zakončení z větší vzdálenosti, jenže Šípek netrefil bránu a Pázler i Plašil byli zablokováni. Ani hosté nebyli nebezpeční, pouze Havel zblízka namířil volej vysoko nad bránu.

Ani druhá půle nepřinesla výrazné zlepšení. Hrálo se bez náboje, první střela na bránu přišla až v 72. minutě - Šmídův pokus však v pohodě chytil domácí brankář Ottmar.

Šance Bohemians však přece jenom odstartovala větší rozruch. Jenže hradecký Janoušek z osmnácti metrů vypálil těsně vedle a pod dobrém průniku Malinského se ke střele nedostal střídající Súkenník.

V 84. minutě se však domácí dočkali, když se po standardní situaci se prosadil stoper Čech. Za týden devatenáctiletý obránce si v teprve třetím utkání v nejvyšší soutěži připsal první gól.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 84. Čech. Rozhodčí: Matějček - Urban, Vlček. ŽK: Martan, Vlkanova, Čech - Blecha. Diváci: 1495.
Hradec: Ottmar - M. Černý, Čech, Bederka, Plašil - Jirsák (65. Janoušek) - Martan, Šípek (72. Súkenník), Trubač (46. Vlkanova), Malinský - Pázler. Trenér: Havlíček.
Bohemians: Fryšták - Bartek, Švec, Šmíd, Havel - Hubínek, Jirásek - Berger (56. Blecha), Mašek, Hašek ml. - Kabajev (46. Kuchta). Trenér: Hašek st.

Reklama