Hlavní obsah

V lize ještě nedal gól, přesto jihlavský smolař v Plzni slavil hattrick!

Plzeň

V závěru svojí premiérové prvoligové sezóny gólově rozparádil. Přesto má na kontě vstřelených branek nadále nulu. Jihlavský univerzál David Štěpánek se pasuje do největšího smolaře jara, v posledních dvou kolech si dal hned tři vlastence! Před týdnem jeden doma s Příbramí, nyní v sobotu dva v Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

David Štěpánek z Jihlavy brání Marka Bakoše z Viktorie Plzeň.

Článek

„Vlastních gólů je už hodně... Ještě, že je konec soutěže," povzdechl si Štěpánek. Nakonec ho nemusel mrzet ani jediný vlastenec. Domácí remíza 1:1 s Příbramí totiž Vysočině stačila k záchraně, v Doosan Aréně už „jen" dohrávala sezónu. Porážka 0:2 nic neřešila.

Jak smolné momenty vyhlížely? V prvním poločase pálil z hranice šestnáctky domácí Bakoš, trefil Štěpánkova záda, od nichž doputoval míč za bezmocného Hanuše. Po přestávce nešťastně hlavou poslal do vlastní sítě centr Petržely, když těsně před ním balon líznul Poznar.

Po zápase sklidil posměch

„Nemohl jsem s tím nic dělat. Nejdřív rána do zad, pak mi to protihráč tečoval do hlavy," litoval 20letý mladík. Spoluhráči ho během zápasu uklidňovali a povzbuzovali. Po utkání si ho pro změnu dobírali. Nejspíš už ani nezaznamenali, že mu "autorství" prvního gólu rozhodčí nakonec sebral a připsal jej v zápisu Bakošovi.

„Na hřišti mě kluci podporovali, v kabině se mi posmívali. Ani se jim nedivím," culil se Štěpánek, kterého mrzelo, jak se Vysočina prezentovala v prvním poločase. „Čekali jsme, že do nás bude Plzeň bušit, vytvořili jsme obranný blok, posouvali se. To se nám zpočátku moc nevedlo. Můžeme být rádi, že to bylo v půli jen o gól. Ale celkově jsme špatný zápas neodehráli," dodal.

Reklama

Související témata: