Hlavní obsah

Kluci nechali na trávníku všechno, ale bez gólu se nevyhrává, mrzí kouče Teplic

Teplice

Smutek z výsledku, ale ne vysloveně zklamání z pátého místa v tabulce. Tak se dají vyjádřit nálada a pocity v teplickém fotbalovém táboře pro prohře s pražskou Duklou 0:1. Přes deset tisíc diváků na tribunách doufalo v postup domácího týmu do pohárové Evropy, k čemuž Tepličtí potřebovali při souběžném debaklu čtvrté Mladé Boleslavi v Liberci vyhrát. „Gól jsme ale nedali,“ konstatoval teplický trenér Daniel Šmejkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Teplický tým na hřišti dřel, kýžený střelecký úspěch ale nepřišel.

Utkání s Duklou se mi nehodnotí dobře kvůli tomu, že jsme nezískali potřebné tři body. V určitých momentech jsme si vytvořili tlak, jenže stejně jako před týdnem v Jablonci jsme nevstřelili branku. Nakonec rozhodl soupeř ve čtvrté minutě nastaveného času druhé půle, kdy jsme už hráli totálně vabank. Proto jsme otevřeli hru a při brejcích Dukly nás podržel brankář Grigar. Kluci ale nechali na trávníku všechno. Tak to prostě bylo, ale bez gólu nemůžeme vyhrát.

Sledovali jste průběh zápasu v Liberci, kde Mladá Boleslav rychle prohrávala? To byla pro Teplice příznivá situace s ohledem na souboj na dálku o čtvrté místo.

Brzy jsme věděli, že Liberec vede 2:0. Jsme smutní, že jsme toho sami nevyužili a končíme sezónu bez pohárů. V kontextu celého ročníku ale nejsme úplně zklamaní. Samozřejmě nás mrzí, jak to dopadlo, ale přesvědčili jsme se, jak je těžké z hlediska pohárových ambicí bojovat až do poslední chvíle. Věřím, že jsme načerpali síly, abychom si jednou mohli na tu pohárovou Evropu pomyslně sáhnout.

Promítla se do ligového finiše absence několika klíčových teplických hráčů?

Samozřejmě bylo znát, že vypadli Hora, Kučera a poslední dva zápasy nehrál ani Krob. Problémy v konci sezóny mají často všechny týmy, ale tito hráči byli pro nás hodně důležití. Nechceme se ale na to vymlouvat, zranění a případně i karty k fotbalu patří. Je pravda, že při neúčasti ofenzivních fotbalistů jsme začali mít potíže v koncovce.

V zápase s Duklou se za velkých emocí loučil s profesionální hráčskou kariérou teplický kapitán Štěpán Vachoušek.

Pracoval jsem s ním v Teplicích rok, a tak dobrého hráče jsem předtím nikdy nevedl. Věk ale nejde zastavit. Musím mu poděkovat za spolupráci, má vynikající charakter a všechno před sebou. Přeji mu hodně štěstí.

Jaké ponaučení si z pohledu klubu odnášíte po právě skončené sezóně?

Nechci se hned pouštět do hodnocení, potřebujeme alespoň pár dní odstupu, abychom si všechno ujasnili. Každopádně jsme načerpali obrovské zkušenosti. Poslední zápas sice nepřinesl radost, přesto si uvědomujeme, že hrát o poháry je svátek a při něm je umění je zvládnout. Nám se to bohužel nepodařilo.

Byť je to asi předčasné, už víte, s jakým předsevzetím půjdete do další sezóny?

Je to velká výzva. Před touto sezónou jsme páté místo ani nečekali. Abychom jej mohli zopakovat a pokusit se pozice obhájit, budeme muset všichni přidat.

Reklama

Související témata: