Hlavní obsah

Famózní Baroš zničil Boleslav a bude řešit budoucnost. Nechci teď nic vypálit spatra, říká

Liberec

Mladou Boleslav sestřelil dvěma góly, navíc po faulu na něj zahrávali liberečtí fotbalisté penaltu, kterou s přehledem proměnil Milan Kerbr. Kanonýr Milan Baroš se stal hrdinou sobotního ligového zápasu pod Ještědem, který byl možná vůbec poslední v jeho bohaté a úspěšné kariéře. "Nechám si vše projít hlavou. Není to jednoduché rozhodnutí," tvrdil bývalý reprezentační útočník bezprostředně po skončení sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Milan Baroš se raduje z prvního gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Závěrečný zápas sezóny se Liberci vydařil báječně. Co rozhodlo o vysoké výhře?

Byli jsme efektivní. Dokázali jsme proměnit šance. Soupeř si sice také nějaké vytvořil, ale nedokázal je využít. Po druhém gólu už hosté odešli psychicky. Bylo pro ně těžké vrátit se do zápasu. Možná kdyby dali kontaktní gól, ale my jsme jejich snahu uťali hned na začátku druhé půle třetím gólem a bylo po zápase.

V Mladé Boleslavi jste působil. Měl jste proti ní zvýšenou motivaci?

Neřekl bych. Když jsem hrál za Boleslav proti Baníku, bylo to pro mě takové napětí. Přece jen jsem nastupoval proti svému mateřskému klubu. Ale teď jsem nějakou zvýšenou motivaci nepociťoval.

Jak byste okomentoval kuriózní první gól? Chtěl jste balón takto hlavou tečovat?

Ano, trénujeme to takhle na tréninku. On mi to Suk (Tomáš Souček) prostrčí a já to uklízím. Ne, samozřejmě si dělám srandu (smích). Tomáš zkoušel střelu, letělo to na mě a já se snažil míč tečovat do protipohybu. Bylo to chtěné. Že jsem to trefil nakonec takhle, byla už trochu náhoda.

Po faulu na vás zahrával Liberec penaltu. Míc si přichystal Milan Kerbr. Nepřemýšlel jste, že se exekuce pokutového kopu ujmete?

Přemýšlel, bavili jsme se o tom s Kebou, ale penalta byla na mě a po tom sprintu jsem byl docela zahlcený, tak jsem to dal jemu.

Může vám výkon v tomto zápase pomoci při vašem rozhodování, jestli pokračovat v kariéře?

Uvidím. Já mám příští týden schůzku s panem Paskou a rozhodnu se. Nechám si to projít hlavou, protože to není jednoduché rozhodnutí. Ono by to asi bylo jednodušší, kdybych byl třeba zraněný, fotbal by mě už nebavil nebo bych na to už neměl. Ale pořád se cítím dobře, kabina mě baví a já to teď opravdu nechci vypálit spatra. Chci nad tím trochu zapřemýšlet, pobavit se o tom s rodinou.

Na které straně jsou větší procenta? Spíš pro konec kariéry nebo její pokračování?

Opravdu nevím, netlačte mě teď do nějaké odpovědi. Já vám to teď nevypálím. Dám si pauzu, je dovolená a chci si odpočinout. Po dovolené uvidíme, jak moc mě fotbal bude chybět a jakou budu mít chuť.

Potěšila vás jarní forma?

Pro mě bylo důležité, že jsem zůstal zdravý. Ustálil se nám kádr. V zimě přišli noví a dobří kluci. Nehráli jsme tolik zápasů a měli širší kádr, na což jsme na podzim trochu dopláceli. Hráli jsme ligu i Evropskou ligu a s úzkým kádrem to při těch zraněních bylo složité. Na jaře jsme to ustálili a hráli dobře, kort v posledních zápasech. Zachránili jsme se už několik kol před koncem a možná to pak z týmu všechno spadlo. Bylo by teď dobré tým udržet pohromadě a ještě ho malinko doplnit. Myslím si, že toto mužstvo má kvalitu na to, aby příští sezónu bojovalo o poháry. Ale nevím, jaké plány v Liberci jsou. Uvidíme, co se stane.

Jak jste si v závěru při střídání užíval bouřlivé ovace libereckých fanoušků vstoje?

Je to krásný pocit. Kvůli tomu se fotbal hraje, aby lidi byli šťastní. Samozřejmě když na vás naopak fanoušci řvou, je to nepříjemné, ale mě tohle vždycky motivovalo k další práci. Jsem rád, že jsme lidem udělali dneska radost.

Reklama

Související témata: