Hlavní obsah

Plzeň hlásí první letní posilu: na tři roky se jí upsal Chorvat Živulič

Plzeň

Necelý den po skončení sezóny hlásí fotbalová Plzeň první letní posilu. Do týmu českého vicemistra přichází chorvatský záložník Diego Živulič. Pětadvacetiletý středopolař, který působil poslední tři roky ve Zlíně, přichází jako volný hráč. Viktorii se dnes upsal na tři roky. Staronovému kouči Pavlu Vrbovi se bude hlásit 15. června na startu letní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Diego Živulič ještě v dresu Zlína.

Článek

„Moc si vážím, že dostávám tuto šanci. Je to pro mě důležitý krok. Viktoria pravidelně bojuje o titul, navíc hraje evropské poháry. Když jsem se o jejím zájmu dozvěděl, byl jsem překvapený. Věděl jsem, že je to obrovská motivace," citoval Živuliče klubový web. Rodák z Rijeky bude v Doosan Aréně oblékat dres s číslem 29.

V kabině Viktorie se potká mimo jiné s Tomášem Poznarem a Tomášem Hájkem, s nimiž se dobře zná ze společného angažmá ve Zlíně. „Samozřejmě jsem se jich ptal, jak to v Plzni funguje. Všechno chválili, měl jsem samé pozitivní zprávy," řekl Živulič.

„Od Diega si slibujeme posílení středové řady. Jde o velmi kvalitního fotbalistu a jsme rádi, že jej u nás můžeme přivítat. Přeju mu, ať se mu ve Viktorii líbí a daří," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

V jednání jsou příchody dalších fotbalistů. Jak sport.cz informoval v sobotu, schyluje se k návratu záložníka Daniela Koláře, který v únoru předčasně skončil v tureckém Gaziantepsporu. Mluví se také o brněnském útočníkovi Jakubu Řezníčkovi, v této záležitosti zatím kluby ke stoprocentní shodě nedospěly.

Reklama

Související témata: